Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων για τις Αστικές Αναπλάσεις της Βέροιας

Θετική ήταν η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων στο θέμα των Αστικών Αναπλάσεων που προγραμματίζει ο Δήμος Βέροιας και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την εκτέλεση του έργου που αφορά την αστική αναβάθμιση της πόλης.
Για τον λόγο αυτό, βρέθηκε το πρωί της περασμένης...Τετάρτης (24 Αυγούστου) στη Θεσ/νίκη η Δήμαρχος Βέροιας κα. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αριστομένη Λαζαρίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες για να παραστούν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων στην οποία εξετάστηκε το θέμα των Αστικών αναπλάσεων στη Βέροια.

Όπως ενημερώνει το Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Βέροιας, κατά τη συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων με το υπ’ αριθ. 87 πρακτικό της 11ης συνεδρίας του, έλαβε θετική γνωμοδότηση για την εκτέλεση του έργου, το οποίο αποτελείται από:
1ο Υποέργο της Πράξης, «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ», προϋπολογισμού #8.858.402,00#€. Η θετική γνωμοδότηση ήταν απαιτούμενη για την δημοπράτηση του παραπάνω υποέργου, το οποίο και θα δημοπρατηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
2ο Υποέργο: «ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ Δ.Ε.Η» προϋπολογισμού, #750.000,00#€.
3ο Υποέργο: «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ», προϋπολογισμού #150.000,00#€.
4ο Υποέργο: «ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ Ο.Τ.Ε», προϋπολογισμού #450.000,00#€, οι εργασίες των οποίων θα ξεκινήσουν με την έναρξη του 1ου Υποέργου, το οποίο και δημοπρατείται άμεσα από το Δήμο Βέροιας. Το σύνολο της Πράξης έχει επιλέξιμη δαπάνη #10.236.267,63#€.

Δηλώσεις ΔημάρχουΜε αφορμή τη θετική αυτή αναπτυξιακή εξέλιξη, η Δήμαρχος Βέροιας δήλωσε:
«Ένα ιδιαίτερα σημαντικό και μεγάλο, σε μέγεθος εργασιών και οικονομικών δεδομένων, έργο για το Δήμο μας μπαίνει στη φάση της δημοπράτησης. Σε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για την περιοχή και την πατρίδα μας, ευελπιστούμε ότι με το έργο αυτό αφενός θα αναβαθμίσουμε ουσιαστικά την όψη της πόλης μας και από την άλλη θα ενισχύσουμε τους παραγωγικούς φορείς και το εργατικό μας δυναμικό.

Ο Δήμος Βέροιας και οι επιχειρήσεις του εργάζονται μεθοδικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες με αποτέλεσμα να εντάξουν στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ άλλα 12 έργα συνολικού προϋπολογισμού 17,5εκ.€ περίπου, ενώ έχουν ώριμα προς ένταξη άλλα 24 έργα 18εκ.€ περίπου.
Ο Δήμος Βέροιας είναι έτοιμος, οι κόποι όλων μας πιάνουν τόπο, η σωστή προετοιμασία άρχισε να φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σε πολιτικό επίπεδο, τα αποτελέσματα αυτά είναι από μόνα τους απάντηση επαρκής στις μονότονα καταγγελτικές φωνές που είτε κακόβουλα είτε –πιθανότερο- από άγνοια βλέπουν μόνο αδιέξοδα».
ΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: