Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Γερμανοί ακροδεξιοί την πάτησαν με νεοναζί μπλουζάκια που γίνονται αντί-νεοναζί όταν τα πλύνεις

Όταν οι θεατές ενός εθνικιστικού μουσικού φεστιβάλ στην Ανατολική Γερμανία γύρισαν σπίτι με τα δωρεάν t-shirt που τους δόθηκαν ως σουβενίρ, δε μπορούσαν να φανταστούν ότι το πολύ rawk λογότυπο ξέβαφε με την πλύση - και στη θέση του έβγαινε ένα αντιναζιστικό σύνθημα.
Στην πάνω, αρχική, εκδοχή το μπλουζάκι έγραφε "σκληροπυρηνικοί επαναστάτες" δίπλα στις κλασικές νεοναζί νεκροκεφαλές και...εθνικιστικές σημαίες.
Όταν το έπλενες όμως, εμφανιζόταν ένα μήνυμα από μια ομάδα που βοηθά ακροδεξιούς που θέλουν να αποχωρήσουν απ' την νεοναζί σκηνή, αλλά συχνά φοβούνται να το κάνουν λόγω πίεσης ή λόγω των "μυστικών" που γνωρίζουν.
"Αν το μπλουζάκι σου μπορεί να το κάνει, μπορείς κι εσύ! Θα σε βοηθήσουμε να ξεφύγεις απ' τον ακροδεξιό εξτρεμισμό", έλεγε τώρα το σλόγκαν.
Τα t-shirt δόθηκαν σε θεατές του φεστιβάλ Rock for Germany απ' τους διοργανωτές, στους οποίους τα χάρισε η ομάδα Exit, χωρίς φυσικά να αποκαλύψει το κολπάκι του πλυσίματος. Εκπρόσωπος της Exit δήλωσε στον Guardian (απ' όπου πρόχειρα μετέφρασα την είδηση) πως υποστηρικτής τους είχε δημιουργήσει ένα ειδικό μελάνι υφάσματος που μπορούσε να καλύψει κρυφά μηνύματα.
Ήταν τελείως καινούριο, δεν είχε ξαναχρησιμοποιηθεί ποτέ και έτσι ο εφευρέτης και η ομάδα Exit πειραματίστηκαν αρκετά για να βεβαιωθούν πως θα δούλευε - και πως το μελάνι δε θα έφευγε με τη μία, με μια απλή βροχή ας πούμε, αλλά μόνο με την χρήση πλυντηρίου...
ΠΗΓΗ: http://www.lifo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: