Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΕΠ ΕΑΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

Λουκέτο θα μπει περίπου στα μισά ΚΕΠ, αν απολυθούν οι συμβασιούχοι που εργάζονται σε αυτά. Το καμπανάκι κινδύνου χτύπησαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ, σε συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ντίνο Ρόβλια....
Το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ ενημέρωσε τον κ. Ρόβλια ότι θα κλείσουν 460 από τα 1.081 ΚΕΠ που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, αν τελικά απομακρυνθούν οι συμβασιούχοι που εργάζονται σε αυτά. Ηδη τους επόμενους μήνες λήγουν οι συμβάσεις των απασχολούμενων στα ΚΕΠ και ορισμένα δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, ενώ άλλα θα υπολειτουργούν. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από την αρχή της χρονιάς τα ΚΕΠ σ' όλη την Ελλάδα έχουν διεκπεραιώσει συνολικά περισσότερες από 1,9 εκατομμύριο υποθέσεις πολιτών.

Επίσης, οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ ζήτησαν από τον υφυπουργό να παρέμβει, ώστε να μην τους ανατίθενται από τους δημάρχους αλλότρια καθήκοντα και να τους αναγνωριστεί μισθολογικά και βαθμολογικά η προϋπηρεσία που είχαν στα ΚΕΠ ως συμβασιούχοι.

Από την πλευρά του υπουργείου, ο κ. Ρόβλιας απάντησε στους εργαζομένους ότι ο θεσμός των ΚΕΠ είναι πετυχημένος και η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να τον αναβαθμίσει λαμβάνοντας υπ' όψιν τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Ωστόσο, ο κ. Ρόβλιας παραδέχτηκε ότι επείγει η εξεύρεση λύσης για την συνέχιση της λειτουργίας των ΚΕΠ και ότι το υπουργείο βρέθηκε μπροστά σε μια σκληρή πραγματικότητα, μεταξύ των συμβάσεων που λήγουν η μία μετά την άλλη και των αναγκών λειτουργίας που πιέζουν.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: