Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΓΕΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Επικρίνοντας την κυβερνητική πολιτική που γίνεται εις βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ, τόνισε αμέσως μετά τη σημερινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό ότι οι μόνοι που δεν έχουν πληρώσει είναι οι πραγματικοί φταίχτες.....
Όπως δήλωσε ο Γ. Παναγόπουλος:

"Ακούσατε πριν από μένα τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων που πέραν των αιτημάτων τους, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι απ’ αυτούς πηγάζει η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή, η εισφοροδιαφυγή και είναι και οι μόνοι οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει για την κρίση. Αυτό που εμείς τονίσαμε είναι ότι ο κόσμος της μισθωτής εργασίας, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι έχουν φτάσει στα έσχατα όρια και δεν αντέχουν άλλο. Ζητήσαμε μέτρα και πολιτικές που θ’ αλλάξουν αυτήν την κατάσταση αφενός μεν με μια γενναία εισοδηματική αναδιανομή που πρέπει να γίνει ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, για τους εργαζομένους που στενάζουν και έχουν διαρκώς τον κίνδυνο της απόλυσης και βεβαίως να υπάρξει μέσω του φορολογικού συστήματος μια δευτερογενής αναδιανομή, γιατί η Ελλάδα σε πείσμα όσων λένε ότι είναι φτωχή είναι μια πλούσια χώρα, είναι η 28η πιο πλούσια χώρα στον κόσμο, αλλά τα εισοδήματα κατανέμονται άδικα και άνισα. Πέραν αυτών τονίσαμε ότι μια τέτοια δημοσιονομική προσαρμογή αυτού του μεγέθους που έχει ρίξει την οικονομία σε μια τεράστια ύφεση και που έχει εκτοξεύσει την ανεργία, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οφείλει η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με την τρόικα, δηλαδή με τους πολιτικούς εκπροσώπους των δανειστών, παράταση του χρόνου προσαρμογής για τα δημόσια ελλείμματα καθώς και την ενίσχυση των αναπτυξιακών μέτρων, γιατί οι Έλληνες πολίτες δεν αντέχουν άλλο. Με την ευκαιρία σας θυμίζω ότι δίνουμε το αγωνιστικό μας παρόν για τη νέα περίοδο στις 10 του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη."

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν κρίνει ότι οι εκλογές θα έδιναν κάποια λύση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υπογράμμισε: "Για τις εκλογές αποφασίζουν οι πολιτικοί. Εμείς αυτό που ξέρουμε είναι ότι η ασκούμενη πολιτική, είτε καθ’ υπαγόρευση της τρόικα είτε αυτοτελώς από την κυβέρνηση δεν δίνει λύση. Εμείς θέλουμε αλλαγή του μίγματος της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής ώστε ν’ ανακουφιστούν τα λαϊκά στρώματα ιδίως οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι νέοι που βιώνουν το αδιέξοδο της ανεργίας. Εμείς θέσαμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας όπως έκανε και ο κάθε φορέας και ο πρωθυπουργός έκανε ένα γενικό κλείσιμο. Μίλησε για την ανάγκη να υπάρχουν συμφωνίες και συναινέσεις αλλά αυτές γίνονται στο πεδίο των διαπραγματεύσεων ενδεχομένως και των συγκρούσεων."

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: