Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ !!!

Με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στη διακίνηση του συμπύρηνου ροδακίνου ο βουλευτής Πέλλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηλίας Θεοδωρίδης χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα καταφέρεται κατά του Καρτέλ των βιομηχάνων και όσων εκμεταλλεύονται τους παραγωγούς δηλώνοντας τη συμπαράστασή του σε όποια μορφής αγώνα επιλέξουν για να διεκδικήσουν ικανοποιητικές τιμές.
Με τη σειρά της η ΕΚΕ απαντά στον βουλευτή και έχει ενδιαφέρον να διαβάστε τις δυο ανακοινώσεις.
Στην δήλωσή του ο Ηλ. Θεοδωρίδης αναφέρει τα εξής:
Ασυμφώνητα – Αζύγιστα – Απλήρωτα
Αυτά είναι «τα τρία άλφα» τα οποία υπηρετεί με συνέπεια η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.) με την βοήθεια των ομάδων παραγωγών...και τα στέκια παραλαβής του προϊόντος. Οι προτροπές προς τους ροδακινοπαραγωγούς «άστα και φύγε».....
ή «δεκανέα λεπτά και όπου πάει» ή «πέρνα σε δεκαπέντε μέρες και θα δούμε» αποτελούν τη βάση διαλόγου μεταξύ του Καρτέλ των βιομηχάνων και του εκπροσώπου του από τη μια και τους ροδακινοπαραγωγούς από την άλλη.
Το πλιάτσικο του Ελληνικού εμπορίου κυριαρχεί κόντρα σε κάθε έννοια ελεύθερης διαμόρφωσης των τιμών στη βάση του πραγματικού ανταγωνισμού προσφοράς και ζήτησης – τιμών αγοράς και τιμών παραγωγού και κόντρα σε κάθε έννοια ηθικής που πρέπει να διέπει τη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς.
Αντί όλων αυτών, δηλαδή των υψηλών διεθνών τιμών πώλησης του κιβωτίου κονσέρβας, πέρσι 14,5 Ευρώ, φέτος γύρω στα 16,50 Ευρώ ανά κιβώτιο, της μειωμένης παραγωγής βιομηχανικού ροδάκινου, επιμένουν στη συντριβή του παραγωγού και σε μια άφρονα πολιτική εξαφάνισης της παραγωγής, μιας παραγωγής που η χώρα διαθέτει το 40% παγκοσμίως.
Με παντελή αδιαφορία προς την πολιτική στήριξης Εθνικών προϊόντων, εξυγίανσης του Ελληνικού εμπορίου αγροτικών προϊόντων μέσω της συμβολαιακής γεωργίας, η Ε.Κ.Ε. επιμένει σε μια τριτοκοσμική πολιτική «ασυμφώνητα, αζύγιστα, απλήρωτα».
Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια και την συμφωνία του Σεπτέμβρη του 2010 μεταξύ βιομηχάνων – Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης για πληρωμή του παραγωγού μέχρι 31-12-2010 και την απόδοση δύο (2) λεπτών ανά κιλό αν εξασφάλιζαν τιμές πάνω από 12,5 Ευρώ ανά κιβώτιο.
Αυτή η πολιτική είναι κυνική στηρίζεται μόνο στον σημερινό συσχετισμό δύναμης, από τη μια τα Καρτέλ και από την άλλη ένας κατακερματισμένος χώρος ροδακινοπαραγωγών που βάλλεται και από τα μέσα.
Δεν αποτελεί υπερβολή να πούμε ότι αυτό που συμβαίνει το 2011 στην κομπόστα μοιάζει με την εποχή της δουλείας των δουλοπαροίκων του ζαχαροκάλαμου στην Λατινική Αμερική του 1700-1800.
Οφείλω να αναφερθώ και στην απόσταση που χωρίζει Πέλλα – Ημαθία σε ότι αφορά στην παραγωγή και εμπορία του βιομηχανικού ροδάκινου.
Υπάρχουν μεγάλες σύγχρονες συνεταιριστικές βιομηχανίες στην Ημαθία που ανακοίνωσαν επίσημα τιμές στον παραγωγό 25 λεπτών ανά κιλό.
Είναι προφανές ότι η πρωτόγονη κατάσταση που επικρατεί γύρω από το βιομηχανικό ροδάκινο στην Πέλλα κρατάει σε εξευτελιστικά επίπεδα τις τιμές αυτού του προϊόντος στον Νομό μας που έχει και την μεγαλύτερη παραγωγή.
Όποιο μέσω πάλης κι αν επιλέξουν οι παραγωγοί βιομηχανικού ροδάκινου στην Πέλλα – Ημαθία εγώ θα το στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις.

Ηλίας Θεοδωρίδης
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πέλλας

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΕ ΣΤΟΝ ΗΛ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

ΑΓΝΟΙΑ – ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ - ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ
Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει σε κάθε εχέφρονα αναγνώστη το κείμενο που ανήρτησε στο ΠΕΛΛΑnews ο βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδωρίδης με τίτλο «Ασυμφώνητα – Αζύγιστα – Απλήρωτα».
Πράγματι το κείμενο αυτό διαχέεται από τρεις έννοιες που αρχίζουν από Α. Είναι η ΑΓΝΟΙΑ, η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ και ο ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ του συντάκτη του.
Είναι ντροπή η χρήση δημοσίως τόσων ψευδών και συκοφαντικών επιχειρημάτων. Και είναι κατάντια γι’ αυτόν που το επιχειρεί χωρίς να έχει την στοιχειώδη ενημέρωση για την κατάσταση στον χώρο.
Ο κ. Θεοδωρίδης στην μεγάλη αγωνία της επανεκλογής, ο κ. Θεοδωρίδης που με την ψήφο του στη Βουλή ρήμαξε τα εισοδήματα των εργαζομένων και των αγροτών της χώρας, τολμάει να παραστήσει τον προστάτη των αγροτών.
Ο κ. Θεοδωρίδης δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ ουσιαστικά για τα προβλήματα του χώρου, δεν επικοινώνησε ποτέ με την Ε.Κ.Ε. Εμφανίζεται όμως ως ειδικός του κλάδου, μέχρι και την αγορά της κομπόστας γνωρίζει…
Για όσα συκοφαντικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει, θα έπρεπε να ασχοληθεί η δικαιοσύνη αλλά να που υπάρχει για προστασία η βουλευτική ασυλία…
Τέλος κ. Θεοδωρίδη, σας ενημερώνουμε γιατί προφανώς το αγνοείτε, ότι από την αρχή της φετινής περιόδου σ’ όλη την χώρα και φυσικά και στον Ν. Πέλλας τα συμπύρηνα ροδάκινα για κομπόστα τιμολογούνται από τις βιομηχανίες στην τιμή των € 0,25 το κιλό, τιμή που είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι κατά 25%.
Κλείνοντας σας καλώ να στρέψετε την αγωνιστική σας διάθεση εκεί που πράγματι υπάρχει φέτος πρόβλημα, δηλαδή στα επιτραπέζια ροδάκινα.
Εκτός και αν τα στέκια και οι έμποροι επιτραπεζίων είναι «φίλοι» σας…

Ε.Κ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: