Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

"ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ" ΠΟΡΕΙΑ ΙΣΠΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι» πραγματοποιούν πορεία από τη Μαδρίτη στις Βρυξέλλες διαμαρτυρόμενοι για την υποταγή όπως λένε της κυβέρνησής τους στις αγορές και την αδιαφορία της για τις ανάγκες του λαού.....
Με ένα απλό σύνθημα "Στις Βρυξέλλες" οι "Αγανακτισμένοι" σχεδιάζουν κατά τη διάρκεια της πορείας τους να έχουν συναντήσεις με διάφορους φορείς, αλλά και τη συλλογή παραπόνων όπως και προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης και της πορείας του κινήματος.

Θα διασχίσουν 1.500 χιλιόμετρα και θα διασχίσουν τρεις χώρες προκειμένου να φτάσουν στην καρδιά της Ε.Ε.

Πολλοί από αυτούς βρίσκονται ήδη πολλές ημέρες στους δρόμους καθώς προχωρούσαν από διάφορα μέρη της Ισπανίας στη Μαδρίτη.

Οι ίδιοι δηλώνουν απηυδισμένοι με την οικονομική κρίση, τις περικοπές, τις ιδιωτικοποιήσεις και ότι άλλο φέρνει η κατάσταση αυτή, που τελικά καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες ενώ την ίδια ώρα οι υπαίτιοι μένουν στο απυρόβλητο.

Επίσης στόχος τους είναι η διασύνδεση με τους υπόλοιπους "Αγανακτισμένους" της Ευρώπης και η οργάνωση της μεγάλης πορείας τον Οκτώβριο.

Οι διαμαρτυρίες των "Αγανακτισμένων" στη Μαδρίτη ξεκίνησαν στις 15 Μαΐου και σύντομα εξαπλώθηκε και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας και της Ευρώπης καθώς το κίνημα διαδόθηκε μέσω του Facebook και του Twitter.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, στο 21,3%, ενώ για όσους είναι 25 ετών και κάτω το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 44,6%.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: