Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προανήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με τις σκηνές στο Σύνταγμα. Απειλούνται με αυτόφωρο οι σκηνίτες. "Καραγκιοζ μπερντέ" αποκάλεσε την πλατεία η Ντ. Μπακογιάννη ....
Δραστικά μέτρα για τον πλήρη καθαρισμό της πλατείας Συντάγματος λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων. Σε μία προσπάθεια να απομακρυνθούν οι αγανακτισμένοι από το κέντρο, που έχουν κατασκηνώσει το τελευταίο δίμηνο, το μεσημέρι της Πέμπτης ζητήθηκε ακόμα και η παρέμβαση εισαγγελέα.

Ετσι, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, ζητά ουσιαστικά να ξηλωθούν οι σκηνές και τα πανό από την πλατεία Συντάγματος, τα οποία έχουν στήσει οι αγανακτισμένοι.

Η κ. Ράικου έδωσε εντολή να διαπιστωθεί αν διαπράττεται τα πλημμέλημα της εγκατάστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο (πρόκειται για τη διάταξη περί υπαίθριου κάμπινγκ) και σε περίπτωση που διαπιστωθεί το αδίκημα, να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.

Εντατικοποιούν την επιχείρηση καθαρισμού της πλατείας
Στο μεταξύ, πρόοδο στην προσπάθεια για να αποκατασταθεί η εικόνα της πλατείας Συντάγματος, βλέπει ο Δήμος Αθηναίων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του δήμου Ανδρέα Βαρελά, όσοι από τους "Αγανακτισμένους" παραμένουν μέσα σε σκηνές στην πλατεία διαβεβαιώνουν ότι θα αποχωρήσουν στις αρχές Αυγούστου, όταν κλείσει για τη θερινή περίοδο η Βουλή.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, επισήμανε ότι έχει αποκατασταθεί ο διάλογος με τους "Αγανακτισμένους" και ήδη οι περισσότεροι έχουν αποχωρήσει.

Ντ. Μπακογιάννη: "Καραγκιόζ μπερντέ το Σύνταγμα"
Στην κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Συντάγματος αναφέρθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στο Mega, η κ. Μπακογιάννη επέκρινε τόσο την κυβέρνηση, όσο και τον δήμαρχο Αθηναίων για την εγκληματικότητα και το παρεμπόριο που "ανθούν" στην πρωτεύουσα, ενώ χαρακτήρισε "καραγκιόζ μπερντέ" την ύπαρξη των σκηνών στην πλατεία Συντάγματος.


news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: