Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΣΕ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Σε τραμπούκικες και ρατσιστικές επιθέσεις προχώρησαν προχτές το βράδυ μέλη της «Χρυσής Αυγής» στον Ασπρόπυργο εναντίον Τσιγγάνων, τόσο μέσα στην πόλη όσο και στην περιοχή των Νεοκτίστων. Σαν να μην έφταναν αυτά, άγνωστοι προχώρησαν σε τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ Αλέξη...Τσοκάνη, ενώ επίθεση σημειώθηκε εναντίον της οικίας του δημάρχου Ασπροπύργου.

Ολα ξεκίνησαν όταν άτομα που πρόσκεινται στη «Χρυσή Αυγή» βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή των Νεόκτιστων και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα, προσπαθώντας να «φορτώσουν» αυτή την ενέργεια στους Τσιγγάνους. Στη συνέχεια, συνεπλάκησαν με τους τελευταίους και όταν αποχώρησαν, έφτασαν μέσα στην πόλη του Ασπροπύργου και ειδικότερα έξω από το σπίτι του δημάρχου. Εκεί άρχισαν τις απειλές προκειμένου να πάρει μέτρα και να τους εκδιώξει από την περιοχή. Τέλος, έφτασαν στο σημείο να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ Α. Τσοκάνη, γιατί - όπως θεωρούν, και το έχουν εκφράσει ανοικτά - δεν πιέζει τη δημοτική αρχή να πάρει μέτρα εναντίον των Τσιγγάνων...

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, η Αχτιδική Επιτροπή του Θριασίου - Μεγαρίδας, εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής:
«Η Αχτιδική Επιτροπή του Θριασίου - Μεγαρίδας καταγγέλλει τις τραμπούκικες και ρατσιστικές επιθέσεις της "Χρυσής Αυγής" ενάντια στους Τσιγγάνους, που συνέβησαν στη συνοικία Νεόκτιστων και στο κέντρο του Ασπροπύργου, το βράδυ της 28ης και 29ης Ιουλίου 2011.
Καταγγέλλει επίσης τις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του δημάρχου Ασπροπύργου, καθώς και την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ Αλέξη Τσοκάνη.
Καλούμε το λαό του Ασπροπύργου να απομονώσει τη "Χρυσή Αυγή" και όποιες άλλες δυνάμεις παρουσιάζονται σαν προστάτες.
ΔΕΚΑΡΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Αισχρή εκμετάλλευση κάνουν και συγκαλύπτουν τους υπεύθυνους.
Δεν αμφισβητούν το σύστημα που γεννά τα προβλήματα, αντίθετα το υπηρετούν καλλιεργώντας το διχασμό ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα, σε ντόπιους και ξένους.
ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!Τα συσσωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και υπηρετούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τη λύση των προβλημάτων της περιοχής. Να πάρει μέτρα για την προστασία του λαού από τη δράση αυτών των εγκληματικών ομάδων»

athens.indymedia.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λάτρεις του Adolf Hitler οι οπαδοί της "ενωμένης Μακεδονίας" ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ.

Βρίζουν την ελλάδα και δέιχνουν την Ελληνική σημαία σε χαρτί τουαλέτας...

http://www.youtube.com/watch?v=AMGCuWczvRk

Παρακαλώ όπως αναδείξετε αυτό το αίσχος!