Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΟΓΑΚ ΣΤΟΥΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Συντεχνίας Κρεοπωλών Βέροιας κ. Νικόλαου Κακαφίκα και του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011 στην Κουμαριά συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΟΓΑΚ και καθηγητή Γενετικής κ. Ανδρέα Γεωργούδη.
Στην συνάντηση συμμετείχε εκ μέρους του Επιμελητηρίου Ημαθίας ο κ. Θωμάς Χαρίσης καθώς και...οι κτηνοτρόφοι που εκτρέφουν θηλάζουσες αγελάδες.
Στην σύσκεψη που έγινε μέσα σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Κρεοπωλών Βέροιας, όσο και οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν την βοήθεια του κ. Γεωργούδη σχετικά με τις συνθήκες βελτίωσης της γενετικής στις θηλάζουσες αγελάδες.
Επίσης διατυπώθηκαν από την πλευρά των κτηνοτρόφων προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που ακούστηκε από όλους του συμμετέχοντες είναι αδυναμία του Κέντρου Γενετικής για την καταγραφή των ζώων, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιδότηση των κτηνοτρόφων.
Ο κ. Καθηγητής και Πρόεδρος του ΕΛΟΓΑΚ θέλοντας να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους πρότεινε μια σειρά απλούστερων διαδικασιών.
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ημαθίας αφού άκουσε με προσοχή τις θέσεις των Κτηνοτρόφων και του Προέδρου του ΕΛΟΓΑΚ, υποσχέθηκε να φέρει το θέμα για συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ημαθίας, ώστε να βρεθεί μια οριστική λύση στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Κρεοπωλών Βέροιας οι κ.κ. Σταύρος Καδόγλου, Θωμάς Ζιώγας, Δημήτριος Βύζας, Ευάγγελος Μπακάνος, Λουκάς Λουκίδης και Γιώργος Δημούλας. Από τους κτηνοτρόφους παρόντες ήταν οι κ.κ. Γιώργος Μανακούλης, Πρόεδρος Βοωτρόφων, Γιάννης Μουρατίδης, Χαράλαμπος Δελαβερίδης, Γιώργος Κυριάκος, Αντώνης Χαρίσης, Αθανάσιος Χαρίσης, Γρηγόρης Καραϊσκος και Δημήτρης Χοροπανίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: