Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΟΥΣΙΩΝ- ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Την κατάργηση της λίστας αναμονής χρηστών ναρκωτικών ουσιών για τη χορήγηση υποκατάστατων, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, εξήγγειλε ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, μετά από σύσκεψη που έγινε στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΟΚΑΝΑ και των διοικήσεων των νοσοκομείων της βόρειας Ελλάδας...Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου πρόκειται να μπουν οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών σε προγράμματα χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ, στις μονάδες που θα δημιουργηθούν μέσα στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Οι διοικητές των νοσοκομείων οφείλουν να έχουν ολοκληρώσει μέχρι το τέλος Αυγούστου τις μελέτες για τους χώρους που θα φιλοξενηθούν οι μονάδες, αλλά και να προβλέψουν για το προσωπικό που θα τις στελεχώσει. Στις λίστες αναμονής της Βόρειας Ελλάδας περιμένουν να ενταχθούν περίπου 887 χρήστες, κατά μέσο όρο 7 χρόνια.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης που συμμετείχε στη σύσκεψη υπογράμμισε την ανάγκη να καλύπτεται η χορήγηση υποκατάστατων από τα ασφαλιστικά ταμεία, και ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να το εξετάσει, αλλά και να δημιουργηθούν δομές στο Δήμο, που θα ενημερώνουν τους πολίτες για την πρόληψη από τα ναρκωτικά.

Επιπρόσθετα ο Α. Λοβέρδος αναφέρθηκε στην ίδρυση Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων, για τη χρηματοδότηση του οποίου έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αλλά και στο θέμα του ιού του Δυτικού Νείλου λέγοντας ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει σε αεροψεκασμούς εάν κριθεί αναγκαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: