Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

"ΑΔΕΙΑΣΕ" ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ. "ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ"

Ακούς τους υπουργούς στην τηλεόραση να δικαιολογούν τον χημικό πόλεμο στο Σύνταγμα χτες και απορείς. Ακούς τους Πασόκους αλοζονικά να απαντούν στις αιτιάσεις για την απαράδεκτη συμπεριφορά των αστυνομικών και απορείς.
Όμως, όταν έρχεται ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων της χώρας να δηλώσει ότι ζητάει συγνώμη από τους πολίτες για τη συμπεριφορά της αστυνομίας τότε οι Υπουργοί και το ΠΑΣΟΚ συνολικά γίνεται περίγελος.
Δείτε τι είπε ο κ. Φωτόπουλος και αντιπρόεδρος για την "μηδενική ανοχή" που είχαν εντολή οι αστυνομικοί...«Ζητάω συγνώμη από τους πολίτες. Είναι ντροπή», τόνισε ο κ. Φωτόπουλος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ ερωτηθείς αν οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν πολιτικές εντολές να επιτεθούν στους πολίτες, απάντησε πως δεν μπορεί να δεχθεί πως οι αστυνομικοί λειτουργούν αυτοβούλως. «Αν είναι έτσι, τότε είμαστε άτακτο σώμα και κάποιος πρέπει να μας βάλει σε τάξη», παρατήρησε για να προσθέσει στη συνέχεια: «Αν αυτό λέγεται δημοκρατία και ομαλή λειτουργία και ενδεδειγμένος τρόπος λειτουργίας της αστυνομίας, βροντοφωνάζω "όχι"». «Ντροπή, ντροπή, ντροπή», τόνισε και ζήτησε να γίνει ενδελεχής έρευνα και να μην μείνει τίποτε κρυφό.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ άφησε αιχμές για την πολιτική ηγεσία, η οποία όπως ανέφερε, καλεί την Αστυνομία να αντιμετωπίσει προβλήματα πολιτικά που χρειάζονται άλλες παρεμβάσεις, παρά να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη.
Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Νίκος Καραδήμας "χθες έχω την αίσθηση ότι η αστυνομία δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα, τουλάχιστον σε επιχειρησιακο επίπεδο. Υπήρχε συντονιστικό κέντρο, υπήρχε κέντρο επιχειρήσεων που από ότι διαπιστώσαμε και εμείς η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων που έγινε ήταν κατ΄εντολή. Δεν αποφάσιζε ο κάθε αστυνομικός που υπηρετεί στα ΜΑΤ τη χρήση μόνος του".

Στο ερώτημα εάν η άνωθεν εντολή ήταν "ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ" ο κύριος Καραδήμας απάντησε "σας το είπα ξεκάθαρα. Κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών, αυτο φαίνεται. Επίσης ούτε πολλές συλλήψεις είχαμε. Σε κάθε περίπτωση όταν βλεπεις κουκουλοφόρο με ρόπαλο πας και τον συλλαμβάνεις. Δεν κάνεις μάχη εκ του συστάδην".

Δεν υπάρχουν σχόλια: