Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

TI ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΨΕ 25/5 ΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ" ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ξεκίνησε να συγκεντρώνεται κόσμος πριν από λίγη ώρα μπροστά από το Λευκό πύργο. Περίπου 2000 άτομα έως αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο σημείο χωρίς να πανό, σημαίες κλπ. Ακούγονται συνθήματα. "Βαλτε τα ξυπνητήρια όλοι στις 8, κλείστε τη τηλεόραση και ελατε από εδώ", "φερτε πίσω τα κλεμμένα" κ.α.

18:42- Περισσότερα από 3000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα. Κλειστή από τους διαδηλωτές είναι η Βασιλίσσης Σοφίας προς το παρόν.

18:50-Περίπου 1000 άτομα, μέλη της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ πραγματοποιούν διαδήλωση διαμαρτυρίας, κατά της ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι πρόκειται να κάνουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος.

Παρόντες στη συγκέντρωση σε εκδήλωση συμπαράστασης είναι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας εργαζομένων στον ΟΤΕ και του σωματείου των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν μαζί τους γερανούς και ανυψωτικά μηχανήματα της επιχείρησης.

19:05- Αυτή τη στιγμή οι συγκεντρωμένοι κατέβηκαν στον δρόμο και έκλεισαν την Εθνικής Αμύνης


19:20- Αυξάνεται ο κόσμος που είναι συγκεντρωμένος. Φωνάζονται συνθήματα όπως "να μείνει στο Παρίσι να μην ξαναγυρίσει". Άνοιξαν η λεωφόρος Νίκης και η Εθνικής Αμύνης.


19:45- Ο συγκεντρωμένος κόσμος είναι πλέον περίπου 4 με 5 χιλιάδες.

20:36- Παραμένει ο κόσμος στον Λευκό Πύργο. Ακούγονται συνθήματα και κλείνει κατα διαστήματα ο δρόμος.

20:45- Περισσοτεροι από 20.000 οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα

21:06- Περίπου 200 άτομα οι "αγανακτισμένοι" που συγκεντρώθηκαν στην Δράμα

21:09- Στο Ηράκλειο, τα Χανιά, το Λασίθι και το Ρέθυμνο πραγματοποιούνται αυτή την ώρα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με χιλιάδες κόσμου στις πλατείες

21:11- Εμπρος λαέ μην κάνεις ησυχία, να ακουστούμε εώς την Ισπανία, το κεντρικό σύνθημα στην πλατεία συντάγματος. Η σηκωμένη γροδιά λόγω αυξημένης οργής αντικαταστάθηκε από τη σηκωμένη μούτζα. Η φωτο από το newsit.gr .

21:29- Στη συγκέντρωση της Αθήνας έκανε πριν λίγη ώρα την εμφάνισή του ένα μπλογκ μεταναστών το οποίο αποδοκιμάστηκε έντονα από τους αγανακτισμένους συγκεντρωμένους. Μετά από παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων η ένταση έλαβε τέλος.

21:32- Περίπου 2000 οι συγκεντρωμένοι στην Πάτρα

21:40-Συνέλευση κάνουν οι συγκεντρωμένοι αυτή τη στιγμή στο Λευκό Πύργο για να αποφασίσουν αν θα παραμείνουν στο χώρο. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος κάθεται συγκροτημένα κάτω και προχωρά σε κανονική διαδικασία συνέλευσης

23:17- Συνεχίζεται για περισσότερες από 2,5 ώρες η συνέλευση των συγκεντρωμένων στη Θεσσαλονίκη. Κοινός τόπος φαίνεται ότι είναι ο αμεσοδημοκρατικός χαρακτήρας των συνελεύσεων. Θα παραμείνει κόσμος όλο το βράδυ στην παραλία, ενώ ήδη ορίστηκε νέο κάλεσμα για αύριο στις 18:00

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΩ alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: