Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

H ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε σε όλη την Ελλάδα, στους χώρους εργασίας, εργοστάσια και υπηρεσίες, η ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.....
Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις και πορείες που έγιναν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και ιδιαίτερα στις ογκώδεις συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στις συγκεντρώσεις αυτές και πορείες η κοσμοπλημμύρα που συμμετείχε, σχεδόν, ένωσε εκ των πραγμάτων τις διαφορετικές συγκεντρώσεις που (κακώς) είχαν διοργανωθεί.

Οι εργαζόμενοι σήμερα σε συγκεντρώσεις και πορείες, συγκρίσιμες αναλογικά με τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες της 5ης Μάη, της 15ης Δεκέμβρη, και της 23ης Φλεβάρη, διαδήλωσαν ενάντια στο υπάρχον μνημόνιο ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης - τρόικας - αστικού πολιτικού κατεστημένου και ενάντια στο νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ που σχεδιάζεται, διεκδικώντας μια μεγάλη προοδευτική ΑΝΑΤΡΟΠΗ και μια νέα προοδευτική πορεία ανασυγκρότησης της χώρας.


Κύκλοι της Αριστεράς, οι οποίοι χαιρέτιζαν τις σημερινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, τόνιζαν την ανάγκη αυτές να περάσουν σε μια νέα φάση πολύ πιο μαζικών ενωτικών, ταξικών, δυναμικών και ανατρεπτικών προσανατολισμών.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι, στη νέα ακόμα πιο κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε, η χώρα χρειάζεται ένα ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ με ένα καινούργιο ενωτικό, συνεπή και ταξικό προσανατολισμό, ικανό να προσφέρει αξιοπιστία και να ενοποιήσει σε νέα πραγματικά ταξική ανατρεπτική κατεύθυνση τη σύγχρονη εργατική τάξη, μακριά από άγονες διαιρέσεις και συντεχνιακούς κατακερματισμούς.

Αυτό το νέο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ πρέπει να υπερβεί τις σημερινές υποταγμένες ηγεσίες των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων και να ανοίξει νέους δρόμους μιας νέας ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος που θα ξεκινήσει με όρους συμμετοχής από τους πρωτογενείς χώρους εργασίας.

Αυτή η ανάγκη ενός νέου ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ με εντελώς νέους συσχετισμούς και αυθεντικά νέους ταξικούς προσανατολισμούς έγινε αισθητή και σήμερα στις συγκεντρώσεις και πορείες, όπου ήταν "ανύπαρκτη" η παρουσία των "πλειοψηφιών" της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αλλά και των παραταξιακών τους συνδικαλιστικών εκφράσεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ.

Αυτό που αμαύρωσε για άλλη μια φορά την πανεργατική απεργία, ήταν η δράση του "κράτους των ΜΑΤ". Οι δυνάμεις καταστολής αξιοποιώντας την παραμικρή αφορμή που τους δινόταν, γέμιζαν την ατμόσφαιρα με δακρυγόνα και πετούσαν μαζικά χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Οι μέχρι τώρα (18:20) μη διασταυρωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για 25 περίπου προσαγωγές και δεκάδες τραυματισμούς διαδηλωτών, αλλά αυτό που έχει προκαλέσει πραγματικό σοκ είναι η είδηση για τον βαρύτατα τραυματισμένο διαδηλωτή που διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: