Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΜΕGA-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 300 "ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ" ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ


Στο καθεστωτικό κανάλι του Μπόμπολα, το Μέγκα, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ που έχουν ενδυθεί το μανδύα του δημοσιογράφου, έχουν αρχίσει να φοβούνται από την τροπή που αρχίζουν να παίρνουν τα πράγματα και έχουν βγάλει τα νύχια τους. Δεν κάνουν πίσω ούτε κι όταν έχουν απέναντί τους ένα Υπουργό...όπως τον Παπουτσή που για πολλούς λόγους τον έβαλαν απέναντι και τον απαξίωσαν μέχρις εσχάτων.
Στο δελτίο του Σαββάτου λοιπόν ο Καψής που υποτίθεται ότι έχει άποψη και τη στηρίζει με σθένος υποστήριξε ότι ο Υπουργός κακώς έψεξε δημόσια τους αστυνομικούς που εγκλημάτησαν στην πορεία στέλνοντας έναν πολίτη στο νοσοκομείο που ακόμα βρίσκεται σε κώμα και πολλούς άλλους τραυματίες χωρίς καμιά αιτία. Του έκανε με ύφος πρύτανη παρατήρηση ότι κακώς ανέχτηκε επί τόσους μήνες 300 τραμπούκους στην Κερατέα να πετάνε μολότοφ και οι αστυνομικοί έχοντες εντολή να μη κάνουν τίποτα.
Κι όταν αυτά λέγονται από ένα κανάλι που υπηρετεί γνωστά συμφέροντα, ιδίως για το θέμα της Κερατέας είναι κοινό μυστικό ότι το αφεντικό του Καψή έχει μεγάλο ενδιαφέρον και πρεμούρα να γίνει το έργο όπως το σχεδίασε η Κυβέρνηση και τους χάλασαν τη σούπα οι Κερατιώτες. Γι αυτό βγαίνει λάβρος και τα χώνει γενικώς το κανάλι προς πάσα κατεύθυνση, το έργο δε γίνεται και το αφεντικό χάνει χρήματα.
Όμως, οι δημοσιογράφοι υπερασπίστηκαν τους αστυνομικούς ή βρήκαν αφορμή να κοντύνουν τον Παπουτσή; Πιστεύω ότι ήθελαν να πουλήσουν εκδούλευση στους αστυνομικούς αφού κρίνω ότι τους χρειάζονται και προσωπική ακόμα προστασία διότι όπως το πάνε σε λίγο θα έχουν πρόβλημα. Χρησιμοποιώντας παράλληλα και τους αστυνομικούς θέλησαν να κοντύνουν τον Παπουτσή έναντι των άλλων διεκδικητών του δαχτυλιδιού του Παπανδρέου που κατά την άποψή τους είναι πιο υπάκουοι και αρεστοί. Για παράδειγμα οι κύριοι αυτοί θα προτιμούσαν τον Ραγκούση, τον Χρυσοχοϊδη και άλλους τέτοιους πρόθυμους πολιτικούς που σε τίποτα δε διαφέρουν από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ.
Από την άλλη πλευρά ο Παπουτσής θέλησε με τη δήλωσή του να πετύχει δυο πράγματα. Να προλάβει το κακό στην περίπτωση που ο 30χρονος Καφκάς χάσει τη ζωή του αφού θα βγει και θα υποστηρίξει ότι αυτός είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με τους θύλακες της ανομίας στην ΕΛ.ΑΣ. Από την άλλη, θέλει να φιλοτεχνήσει ένα πιο προοδευτικό προφίλ εν όψει της μετα Παπανδρεϊκής περιόδους που έρχεται ολοταχώς.
Στην πρεμούρα του όμως να δικαιολογήσει την άποψή του στο δελτίο του Μέγκα, εκτός του ότι δεν λέει λέξη για τον ισχυρισμό του Καψή για τους 300 τραμπούκους υποστηρίζει ότι η χώρα μας έχει καταδικαστεί από διεθνή οργανισμό για τα βασανιστήρια και ότι πρέπει να πάρει μέτρα.
Και ρωτά ο κάθε αφελής πολίτης του τόπου αυτού: Αυτός δεν είναι υπουργός που η αστυνομία χτυπάει αδιάκριτα; Αυτός δεν έχει την ευθύνη που οι υπάλληλοί του μεταχειρίζονται τους μετανάστες με τρόπο απαράδεκτο λες και δεν είναι άνθρωποι; Αυτός δεν είναι αρμόδιος για τα πάσης φύσεως ατοπήματα που κάνουν οι υπάλληλοί του έναντι των πολιτών παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα συστηματικά;
Τι διάολο έπαθε τώρα και ανησυχεί μήπως καταδικαστεί η χώρα μας εκ νέου από τον οργανισμό για τα βασανιστήρια; Τον έπιασε ξαφνικά κρίση συνείδησης ή μήπως μας δουλεύουν όλοι τους συστηματικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: