Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΣΦΡΑΓΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ EUROSTAR

Aνακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής Eurostar, ενώ κλιμάκιο της τράπεζας της Ελλάδας κατευθύνεται στα γραφεία για σφράγισμα της εταιρείας. Στον αέρα οι ασφαλισμένοι. Αδυναμία κεφαλαιακής κάλυψης....
Tην άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας Eurostar ανακαλεί σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος.

'Οπως μετάδωσε η Ναυτεμπορική, κλιμάκιο της τράπεζας κατευθύνεται ήδη προς την ασφαλιστική, για να βάλει "λουκέτο" στα γραφεία της.

Πρόκειται για εταιρεία η οποία επικεντρώνεται στον κλάδο αστικής ευθύνης αυτοκινήτων με περιορισμένο μερίδιο αγοράς (1,07%). Είναι σε αυτήν ασφαλισμένα 95.800 αυτοκίνητα.

Η ανάκληση πραγματοποιείται, καθώς η εταιρεία δεν κάλυψε κεφαλαιακές απαιτήσεις ύψους εννέα έως 10 εκατομμυρίων ευρώ που ζητήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Το χρονικό

Πρόκειται για μια μικρού μεγέθους ασφαλιστική εταιρεία, με δραστηριότητα σε κλάδους Ζημιών στην Ελλάδα από το 1989 και κυρίως στον κλάδο αστικής ευθύνης αυτοκινήτου και λόγω των αποτελεσμάτων των ελέγχων που διενεργήθηκαν από την αρμόδια διεύθυνση της ΤτΕ, από τον Φεβρουάριο του 2011 τελούσε υπό καθεστώς δέσμευσης του συνόλου των περιουσιακών της στοιχείων.

Η εν λόγω εταιρεία υποχρεούτο να υποβάλει προς έγκριση στην ΤτΕ σχέδιο οικονομικής ανασυγκρότησης (αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 17γ ν.δ. 400/1970. Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την οικονομική ανασυγκρότησή της με αποτέλεσμα, μετά τη μη έγκριση του παραπάνω σχεδίου, η ΕΠΑΘ να αποφασίσει την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της.

Η ΤτΕ έχει ενεργοποιήσει όλες τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων. Ειδικότερα, για την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών διορίστηκε ως επόπτρια ασφαλιστικής εκκαθάρισης η δικηγόρος κα. Αντιγόνη Κ. Βαφείδου, η οποία με τη σειρά της θα καταθέσει στο αρμόδιο δικαστήριο αίτημα περί διορισμού εκκαθαριστή.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: