Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Η "ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ" ΧΑΛΚΙΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ

Πριν από δυο εβδομάδες η Κυρακάτικη εφημερίδα “ΤΟ ΠΑΡΩΝ” δημοσίευσε μια είδηση που αφορούσε στον βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Μ. Χαλκίδη. Έλεγε ότι ο βουλευτής συναντήθηκε με τον γραμματέα του κόμματος κ. Λυκουρέντζο και τον ενημέρωσε ότι δεν προτίθεται να είναι εκ νέου υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές. Ο γραμματέας προσπάθησε να τον μεταπείσει αλλά ο κ. Χαλκίδης έμεινε αμετακίνητος στη θέση του.
Η είδηση αυτή, όπως ήταν φυσικό, αναδημοσιεύτηκε από τον τοπικό τύπο και άρχισαν τα σενάρια. Εμείς συναντήσαμε στην...τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας τον αδερφό του βουλευτή Ισαάκ Χαλκίδη και του θέσαμε το ερώτημα αν είναι αληθές το γεγονός ή όχι.
Ο Ισ. Χαλκίδης απάντησε ότι η συνάντηση έγινε, ότι ο διάλογος είναι πραγματικός αλλά παραλήφθηκε να αναφερθεί η κατάληξη της κουβέντας που ήταν: “θα αποφασίσω οριστικά όταν έρθει η ώρα”.
Τι μπορεί άραγε να σημαίνει αυτή η εξέλιξη; Τι σημαίνει και πως ερμηνεύεται η κίνηση Χαλκίδη να ενημερώσει τον γραμματέα της ΝΔ ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του ως βουλευτής της ΝΔ;
Μπορεί να σημαίνει πολλά και ο κοινός νους αυτό καταλαβαίνει. Ο Μ. Χαλκίδης ως άνθρωπος με υψηλό IQ, ως ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος και το έχει αποδείξει εμπράκτως αυτό το χαρακτηριστικό στην πολιτική του διαδρομή βλέπει ότι υπάρχουν προβλήματα στην Ημαθία αναφορικά με την εκλογή του στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Η δύναμή του μειώθηκε, έχασε ερείσματα που είχε στην Ημαθία εξ αιτίας των επιλογών του στις δημοτικές εκλογές του 2010 ως αποτέλεσμα της απόλυτης στάσης του στις κομματικές επιλογές ερχόμενος σε μετωπική σύγκρουση με μεγάλα τμήματα της κομματικής βάσης. Η συγκρουσιακή κατάσταση χτύπησε κόκκινα ιδιαίτερα στην περιοχή που είχε την πρωτοκαθεδρία, στην περιοχή του νυν δήμου Αλεξάνδρειας όπου και ο τόπος καταγωγής του.
Το πρόβλημα το βλέπει και πιθανολογώ ότι επειδή δε θέλει να υποστεί μια ήττα που θα ήταν επώδυνη για την υστεροφημία του άρχισε να “στρώνει” το κλίμα, να ανοίγει την πόρτα της εξόδου από την πολιτική με ψηλά το κεφάλι και κυρίως χωρίς ήττα σε προσωπικό επίπεδο.
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑΗ εξέλιξη αυτή “άνοιξε” την όρεξη αρκετών παραγόντων της ΝΔ και ήδη άρχισανα κυκλοφορούν διάφορα σενάρια, διάφορα ονόματα έπεσαν στο τραπέζι που εξ αντικειμένου μπορούν να είναι υποψήφιοι και γιατί όχι αυριανοί βουλευτές.
Εκτός του Λ. Τσαβδαρίδη που θα είναι σίγουρα υποψήφιος βουλευτής και απόντος του Χαλκίδη θεωρώ ότι έχει σίγουρη την εκλογή του στη Βουλή. Επίσης, ακούγεται πολύ έντονα και ο ίδιος παραμένει αινιγματικός όταν ερωτάται ο νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας Γ. Γκιουρτζής. Ο κ. Γκιουρτζής είναι ένα στέλεχος της ΝΔ με μεγάλη αναγνωρισιμότητα και δράση, διετέλεσε αντινομάρχης και ήταν υποψήφιος στις βουλευτικές του 2007 ενώ εξελέγη στις πρώτες θέσεις ως δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2010. Είναι φανερό ότι η περίπτωσή του αποτελεί μια δυνατή επιλογή και αν τελικά είναι υποψήφιος βουλευτής θα διεκδικήσει με πολλές πιθανότητες την εκλογή του.
Οι φήμες επιμένουν ότι ο νεόκοπος πολιτικός από την περιοχή της Νάουσας που εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης περιφερειακός σύμβουλος με τον Ψωμιάδη, ο κ. Καλαϊτζίδης ενδιαφέρεται να είναι κι αυτός υποψήφιος βουλευτής. Αν είναι τότε είναι φανερό ότι θα επιδιώξει να εκφράσει την περιοχή της Νάουσας και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για εκλογή δεδομένου οτι το κατάφερε στις πρόσφατες εκλογές με απόλυτη επιτυχία.
Ο Κ. Ζιώγας, μέλος της Κ.Ε της ΝΔ και τομεάρχης Κοζάνης του κόμματος ενδιαφέρεται σφόδρα να είναι υποψήφιος βουλευτής και ήδη έχει αρχίσει να φτιάχνει προφίλ υποψήφιου. Ως ατού υπέρ της συμμετοχής θα πρέπει να ληφθεί η συγγενική σχέση που έχει με τον πρόεδρο του κόμματος Αντ. Σαμαρά και το γεγονός ότι τον έχει ακολουθήσει πολιτικά από το 1993 ως σήμερα. Η εμβέλειά του περιορίζεται στο χώρο της πόλης της Βέροιας με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Πολλά ακόμα ονόματα ακούγονται ότι ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ αλλά το πιο τρανταχτό είναι αυτό του Αποστόλη Βεσυρόπουλου. Ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Ημαθίας και δημοτικός σύμβουλος Βέροιας φέρεται να ενδιαφέρεται και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να χριστεί υποψήφιος βουλευτής και μάλιστα λέγεται από υποστηρικτές του ότι θα έχει τόσο μεγάλη υποστήριξη που θα εκπλήξει πολλούς στην Ημαθία. Το γεγονός ότι διατηρεί στενές φιλικές και πολιτικές σχέσεις με τον Λ. Τσαβδαρίδη άλλοι το αξιολογούν ως αρνητικό και άλλοι ως θετικό δεδομένου ότι οι εκλογείς στην Ημαθία έχουν τη δυνατότητα να βάλουν δυο σταυρούς προτίμησης...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτρέψτε μου να εκφράσω την γνώμη μου , σχετικά με αυτή την ανάρτηση. Πιστεύω πως η σεναριολογία σε αυτό τον τόπο καλά κρατεί. Όμως κατά την γνώμη μου πιστεύω πως και ως σενάριο δεν στέκει, όμως δεν θα ήτανε ποιο σωστό να είχατε την απάντηση από τον ίδιο το Βουλευτή? Δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, και τέτοια δημοσιεύματα τα διαβάζω με καχυποψία. Εσείς ως έγκριτος Δημοσιογράφος, πως δίνεται την ερμηνεία ότι ο κ Χαλκίδης τόσο καιρό δεν μιλά καθόλου για τα τεκταινόμενα? Τον θεωρείτε έξυπνο, δυναμικό με υψηλό iQ , μήπως δεν ήρθε ακόμη η ώρα να μιλήσει, για όλους και για όλα? Δεν θεωρώ πως ήτανε λάθος η επιλογή του να μην στηρίξει τον κ Δημητριάδη, και αυτό θα αποδειχθεί πολύ σύντομα, διότι οι εξελίξεις πιστεύω πως θα είναι ραγδαίες ,σε όλα τα μέτωπα που αφορούν τους συνενωμένους Δήμους, και η δικαίωση του κ Χαλκίδη, για όσα καταμαρτυρούσε στην προεκλογική δημοτική περίοδο ήτανε πέρα για πέρα αληθινά!! Άς αποφασίσει λοιπόν να μιλήσει το συντομότερο, για να βγάλει ο κάθε ένας τα συμπεράσματα του, τεκμηριωμένα πλέον. Εάν έχει άδικο για όσα έλεγε θα υποστεί τις συνέπειες , εάν όμως έχει δίκαιο και τεκμηριώσει όλα όσα έλεγε την περίοδο εκείνη, τότε ποιος έχει το πρόβλημα? Ποια θα είναι η θέση εκείνων που κατασκεύασαν διάφορα χαλκεία , αναλόγως με ότι του συνέφερε κάθε φορά? Όσο για τους μνηστήρες τις Βουλευτικής ιδιότητας ας κάνουν υπομονή, σιγά-σιγά

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την θέση του ανώνυμου 4:45 ο κάθε ένας θα πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του, πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, δεν πρέπει να αιωρούνται σκοτεινά σημεία στο τοπικό πολιτικό τοπίο και όχι μόνο, κάποτε επιβάλλεται να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΧΑΡΗ. Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ. ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΛΑ. ΓΡΑΨΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ