Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΖ- ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΕΒΖ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Αισιόδοξος για την πώληση της ΕΒΖ και των άλλων βιομηχανιών ιδιοκτησίας της ΑΤΕ εμφανίστηκε ο διοικητής της Θ. Πανταλάκης. Η πώληση είναι δεδομένη και μάλιστα επιχειρούν να μας το σερβίρουν ότι πρόκειται για άκρως συμφέρουσα προοπτική. Ο Πανταλάκης αδειάζει κανονικά τον Υπουργό Σκανδαλίδη που δήλωνε ότι η ΕΒΖ δεν πωλείται. Στο ΠΑΣΟΚ έχουν χάσει κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας και δε λένε την αλήθεια στο λαό για κανένα ζήτημα.
Ο Θ. Πανταλάκης επικαλούμενος...στοιχεία από την έρευνα που έχει, ήδη, πραγματοποιήσει η Eurobank, από τη θέση χρηματοοικονομικού συμβούλου στο εγχείρημα της ΕΒΖ, ο κ. Θεόδωρος Πανταλάκης παραδέχθηκε πως είναι υπαρκτό το ενδιαφέρον ιδιωτών επενδυτών για την ΕΒΖ και εξέφρασε την πίστη του ότι η πώληση θα ολοκληρωθεί με τα καλύτερα αποτελέσματα.
Αρνήθηκε, ωστόσο, να πει αν το ενδιαφέρον που διαπιστώνεται είναι από Ελλάδα ή το εξωτερικό, ενώ για το ποια νομίζει πως είναι τα «ατού» της ΕΒΖ που θα προσέλκυαν έναν στρατηγικό επενδυτή, «έδειξε» την εθνική ποσόστωση που κατέχει η εταιρεία, αλλά και τα τρία εργοστάσιά της.Όσον αφορά στο θέμα που έχει προκύψει με το αν θα λειτουργήσουν ή όχι οι συγκεκριμένες μονάδες, κατά τη φετινή καμπάνια, δεδομένου ότι η καλλιέργεια τεύτλων έχει περιοριστεί σε πολύ μικρές εκτάσεις (περίπου 60.000 στρέμματα, όταν ο αρχικός στόχος ήταν για τουλάχιστον 150.000 στρ.) ο κ. Πανταλάκης κατέστησε σαφές ότι «οι διαφορές στα κόστη, με ανοικτά και τα τρία ή κλειστά τα δύο εργοστάσια, είναι αμελητέες και ως εκ τούτου αποφασίστηκε να λειτουργήσουν όλα».
Στο σημείο αυτό απάντησε και σε όσους επικρίνουν την ΑΤΕ ότι άφησε την τευτλοκαλλιέργεια να ατονήσει, καταδικάζοντας με αυτό τον τρόπο και την ίδια την ΕΒΖ. «Η εταιρεία δεν άλλαξε την πολιτική τιμών προς τους αγρότες, παρά μόνο αποφάσισε να μην αγοράζει τεύτλα με ζαχαρικό τίτλο κάτω από ένα επίπεδο. Ουσιαστικά είπαμε να μην αγοράζουμε σκουπίδια», υποστήριξε. Το πρόβλημα κατά τον ίδιο έχει να κάνει με την αλλαγή της επιδοματικής πολιτικής εκ μέρους της Ε. Ε., που οδήγησε στο να χάσουν οι αγρότες περί τα 35 ευρώ ανά στρέμμα και να στραφούν σε άλλες καλλιέργειες ποιο ανταγωνιστικές, προκειμένου να διασφαλίσουν το εισόδημα της οικογένειάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: