Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΕΔΕΣΣΑ:ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Εδώ στην Έδεσσα, ο θυμός και οι διαμαρτυρίες εκφράζονται συνήθως σιγανά και ψιθυριστά. Σαν το κελάρυσμα του νερού που τρέχει ήρεμα στα πολλά μικρά ποταμάκια που διασχίζουν την πόλη μας.
Εμείς οι γυναίκες της Πρωτοβουλίας, αγανακτισμένες από τα σκληρά και ..
απάνθρωπα οικονομικά μέτρα που μας επέβαλαν, αυτούς τους ψιθύρους των συμπολιτών μας αποφασίσαμε να τους κάνουμε φωνές, να τους κάνουμε κραυγές. Σαν τη βοή του μεγάλου καταρράκτη μας, που καθώς πέφτει από το βράχο ακούγεται τόσο δυνατά, ώστε δεν μπορεί κανείς να τον αγνοήσει.
Ξεπερνώντας τις αναστολές μιας επαρχιώτικης νοοτροπίας που θέλει τις γυναίκες κλεισμένες στο σπίτι, βγήκαμε στους δρόμους. Ενάντια σ΄ αυτούς που κατάργησαν τη Δημοκρατία και το κοινοβούλιο, υποκλινόμενοι διαρκώς στ΄ αφεντικά τους, εκτελώντας εντολές ξένων και προσπαθώντας να μας πείσουν, ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για το χάλι της χώρας στο οποίο αυτοί οι ίδιοι μας οδήγησαν.
Όσο γρηγορότερα καθαρίσει αυτός ο τόπος από τη μπόχα και τη δυσωδία που εκπέμπει αυτό το πολιτικό σύστημα πεθαίνοντας, γεμάτο από σκάνδαλα, μίζες, χορηγίες, και ρουσφέτια και που θέλει να μας παρασύρει μαζί του στον τάφο, τόσο το καλύτερο για όλους μας.
Αν μας ρωτήσετε για το τι θα έρθει μετά, δεν ξέρουμε να σας απαντήσουμε. Δεν ξέρουμε τι θα είναι το καινούριο που προσδοκάμε. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι, ότι το καινούριο αποκλείεται να είναι χειρότερο απ΄ αυτό που ζούμε σήμερα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΙΟΥ
11.00 π.μ. Πλατεία Στουγιαννάκη (Φάλαινες) ΕΔΕΣΣΑΣ, Βιβλιοπαρουσίαση «Ο Πειρατής Σιντόρε-Ντορεσί» του Θοδωρή Παπαϊωάννου. Δραστηριότητες για παιδιά.
12.00 π.μ. Μικρά Καταρρακτάκια, Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά δημοτικού. Η Χρύσα Αλεξάκη και η ομάδα fauves στέλνουν «Δωράκια στις πόρτες».
7.00 μ.μ. Κινηματοθέατρο Μ. Αλέξανδρος, Μονόπρακτο «Το αυγό» από το θεατρικό έργο «Εκείνος και Εκείνος» του Κ. Μουρσελά. Παίζουν: Αγαθάγγελος Διαμαντίδης, Κοσμάς Τσίναλης, Επιμέλεια Γεωργία Δελημπανίδου.
7.30 μ.μ. Κινηματοθέατρο Μ. Αλέξανδρος, Ομιλία του Οικονομολόγου-Αναλυτή Δημήτρη Καζάκη με θέμα "Η κρίση χρέους της Ελλάδας και η πολιτική διεξόδου".


ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΙΟΥ
11π.μ. Κινηματοθέατρο Μ. Αλέξανδρος, Ομιλία Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας για το Νέο Σχολείο με ομιλητές τους:
Γεώργιο Γρόλιο, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ
Παύλο Χαραμή Πρόεδρο του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.) της Ο.Λ.Μ.Ε.
7.00 μ.μ. Κινηματοθέατρο Μ. Αλέξανδρος, «Ο Θείος Πάπας» Θεατρική παράστσση από τους «Παραβάτες της Σκηνής» σε σκηνοθεσία Γ. Καμπούρη, Ι. Ευθυμιάδου
9.00 Μικρά Καταρρακτάκια, Λήξη Διημέρου, Συναυλία με μουσικά Σχήματα.
Όλο το Σαββατοκύριακο στα Μικρά Καταρρακτάκια, Έκθεση ενημερωτικού υλικού συλλογικοτήτων.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ…

Ιστότοπος: http://protovouliagynaikonsedrasi.blogspot.com
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: protedessas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: