Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς καταλογίζοντάς του ότι «εξαπατούσε τον κόσμο στον χειρισμό με το ΔΝΤ», ενώ υποστήριξε ότι η Ελλάδα χρειάζεται επανεκκίνηση παντού.
Μιλώντας σε συγκέντρωση..αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι ήταν μεθοδευμένη η προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και ανέφερε:

«Επιβεβαιώνεται ότι την ώρα που ο κ. Παπανδρέου διακήρυσσε ότι 'λεφτά υπάρχουν' και βεβαίωνε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ, την ίδια ώρα σχεδίαζε ακριβώς το αντίθετο και διαπραγματευόταν μυστικά και υπόγεια την υπαγωγή της χώρας.

» Όσοι άκουσαν τον κ. Στρος Καν δεν έχουν πλέον καμία αμφιβολία. Λέει ξεκάθαρα ότι η χώρα μπήκε στο ΔΝΤ μέσα σε 15 ημέρες γιατί είχαν προηγηθεί πολύμηνες και υπόγειες διαπραγματεύσεις.»

Απευθυνόμενος προς τον κ. Παπανδρέου ρώτησε: «Γιατί φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009; Γιατί απαξίωναν την οικονομία με δηλώσεις για διεφθαρμένη χώρα και Τιτανικό; Μένει να μας πούνε τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη; Τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές της μεθοδεύσεις;»

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση του οικονομικού προγράμματος στις 12 Μαΐου:

«Λαμβάνει υπόψη τις σημερινές αντίξοες συνθήκες, προβλέπει στοχευμένες δράσεις που μπορούν να εφαρμοστούν σύντομα και να έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα και αναπτύσσει δράσεις και μέτρα που μπορούν να βγάλουν την χώρα από την κρίση. Αυτό είναι το Νέο Συμβόλαιο που θα προτείνουμε στους Έλληνες.»

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ειδικότερα στις αναφορές του υπουργού Εξωτερικών ότι δεν πρόκειται η Ελλάδα να καθορίσει άμεσα ΑΟΖ για να μην επιβαρυνθούν οι συνομιλίες λέγοντας:

«Μας προκαλεί ανησυχία. Η κυβέρνηση αρνείται να ενεργοποιήσει ένα διεθνώς κατοχυρωμένο δικαίωμα της Πατρίδας μας. Στέλνει λάθος μηνύματα στην απέναντι όχθη που έχουν αρνητικές επιπτώσεις.»

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι απορρίπτει κατηγορηματικά την αξίωση της Τουρκίας για «μοιρασιά στη μέση».

Χαρακτήρισε δε ακατανόητη την συνέχιση της μυστικής διπλωματίας από την κυβέρνηση, συμπληρώνοντας ότι απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα η χώρα δεν μπορεί παρά να αντιτάσσει μία σταθερή πολιτική αποτροπής με ισχυρές και αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις και με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές από τις οποίες δεν κάνουμε βήμα πίσω αλλά και με γαλάζιες γραμμές στην Κύπρο, στο Αιγαίο στο Σκοπιανό και στα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: