Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΝΤΑΡΗ: ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΡΝΟΥΝ-ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Είναι λέξεις που ηχούν παράταιρες στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία. Μια κοινωνία που εμφορείται από ρατσιστική διάθεση και δείχνει σε καθημερινή βάση ανάλογα συμπτώματα. Οι Έλληνες δηλώνουν ότι δεν είναι ρατιστές στα λόγια ενώ στην πράξη είτε αδιαφορούν είτε εμφανίζονται εχθρικοί απέναντι στους μετανάστες γενικώς.
Η γνωστή δολοφονική οργάνωση "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" εκμεταλλεύτηκε το γεγονός της δολοφοφονίας του 44 Μανώλη στην Αθήνα και...
ως αυτόκλητοι σωτήρες επέδραμαν εναντίον όσων ήταν μελαψοί, δεν ανταποκρίνονταν στο πρότυπο, που έχουν στο μυαλό τους, του Έλληνα. Αλήθεια, ποιο είναι αυτό;.
Νόμιζαν ότι θα ακούσουν "εύγε" και "συγχαρητήρια" από τους οικείους του θύματος. Όμως, η διάψευση είναι παταγώδης και πονάει.
Μετά την επιστροφή των λουλουδιών του Μιχαλολιάκου από τη σύζυγο του θύματος, αδερφή του 44χρονου δηλώνει στο ΕΘΝΟΣ ότι δεν χρειάζονται αυτόκλητοι σωτήρες και καταδικάζει τη δράση τους.
Λέει:

Oχι στους «αυτόκλητους εκδικητές»
«Το γεγονός ότι αυτοί που σκότωσαν τον αδελφό μου είναι ξένοι, άσπροι ή μαύροι δεν επιτρέπει σε κανέναν να στρέφεται εναντίον των μεταναστών, από την ίδια ή άλλη χώρα, που ζουν στην πατρίδα μας, προσπαθώντας για μια θέση στον ήλιο», λέει η Στέλλα. «Η οικογένειά μας είναι αντίθετη, όπως σας το είπαμε και την άλλη φορά, σε κάθε μορφή βίας! Μας τρομάζει η ιδέα ότι μπορεί κάποιοι, στο όνομα του αδελφού μας, "αυτόκλητοι εκδικητές", όπως ήδη το επιχείρησαν, να επιτίθενται σε ξένους που δεν τους φταίνε σε τίποτα. Αν κάτι παραμένει ζητούμενο, είναι να απομονωθούν οι επικίνδυνοι κακοποιοί και να δημιουργηθούν τέτοιες συνθήκες, ώστε αυτό που συμβαίνει σ' εμάς να μην το ξαναζήσει καμιά άλλη οικογένεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: