Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ;

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε η πετυχημένη κινητοποίηση των κατοίκων του Πλατέος γιατί η διοίκηση του ΟΣΕ αποφάσισε, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ότι η κεντρική διάβαση στο χωριό πρέπει να κλείσει.
Αν και το θέμα αφορά όλη την ευρύτερη περιοχή και φυσιολογικά θα έπρεπε να παραστούν, έστω και συμβολικά, στην κινητοποίηση κάτοικοι και άλλων χωριών αυτοί προτίμησαν να συμπεριφερθούν με τον συνήθη τρόπο, την αποχή. Λες και δεν τους επηρεάζει το πρόβλημα...της ελεύθερης και απρόσκοπτης μετακίνησης ανθρώπων, οχημάτων και εμπορευμάτων.
Στη συγκέντρωση που έγινε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Πλατέος δεν είδαμε εκπροσώπους από τα Τοπικά Συμβούλια τόσο του Κλειδίου όσο και της Κορυφής, δυο χωριών που πλήττονται άμεσα. Επίσης, απουσιάζε εκπρόσωπος της Κοινότητας Πρασινάδας που επίσης επηρεάζεται. Μόνος παρών στη συγκέντρωση ο πρόεδρος των Τρικάλων Δ. Κασνακίδης που "έσωσε" την παρτίδα της αλληλεγγύης.
Είναι φανερό ότι με πρακτικές περασμένων δεκαετιών που έφεραν τα χωριά αντιμέτωπα στη βάση ενός ηλίθιου ανταγωνισμού δε μπορεί να περπατήσει η ιδέα του Καλλικράτη και η αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ θα ρωτήσω καλόπιστα τον κ Δήμαρχο, γιατί δεν έκανε την ίδια διαμαρτυρία για την αφύλακτη διάβαση που υπάρχει στην Αλεξάνδρεια, όπου έχουμε θρηνήσει και θύματα? Και που είναι κεντρικότερη από αυτή του Πλατέως?