Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΛΙΓΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ, ΛΕΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Σοβαρή είναι η επισήμανση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών αναφορικά με τον χρόνο που είχαν οι μαθητές στις εξετάσεις για να λύσουν και να απαντήσουν στον όγκο των θεμάτων που ετέθησαν. Η ανακοίνωση είναι:
Η χρονική διάρκεια των τριών (3) ωρών δεν επαρκούσε για την αντιμετώπιση του όγκου των θεμάτων κάποια από τα οποία προκάλεσαν σύγχυση στους υποψηφίους, τονίζει με ανακοίνωσή της η Ενωση Ελλήνων Φυσικών, ενώ επισημαίνει τα εξής:
Τα θέματα κάλυπταν μεγάλο μέρος...της ύλης και απαιτούσαν βαθειά γνώση των εννοιών της Φυσικής και μεγάλη εξάσκηση στην αντιμετώπιση απαιτητικών θεμάτων.

Συγκεκριμένα:
•Το θέμα Β2 θα έπρεπε να είχε διατυπωθεί με διαφορετικό τρόπο ώστε να έχει μεγαλύτερη σαφήνεια.
•Το θέμα Γ ήταν αυξημένων απαιτήσεων σε σχέση με αντίστοιχα Γ θέματα παρελθόντων ετών.
•Το θέμα Δ εξέταζε το μεγαλύτερο μέρος της ύλης της Μηχανικής με πολλαπλά και διαφορετικά ερωτήματα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να μην επαρκεί για τους μαθητές ο χρόνος για την πλήρη επεξεργασία και ανάπτυξή του. Εκτιμούμε ότι ακόμα και άριστοι μαθητές δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν την επίλυση του.
Τελικά: Τα θέματα δεν είχαν την απαιτούμενη διαβάθμιση ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τον στόχο τους, δηλαδή την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανάλογα με το επίπεδό τους.

Για το ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών
Φιλντίσης Παναγιώτης

Για την Επιτροπή Επίλυσης Θεμάτων
Πρόεδρος
Καράβολας Βασίλης

Μέλη: Βαβάσης Μάκης - Γκίκας Εμμανουήλ - Γούλατης Ιωάννης -Δαμιανός Σπύρος -Ζαρκαδούλας Γιώργος - Κανέλλος Μένιος - Κασίδης Αθανάσιος - Κλειδέρη Παρασκευή -
Κοκκωνάκης Σωτήρης - Μάντης Ευάγγελος - Μουτεβελή Σταυρούλα - Νικολάου Χαράλαμπος - Πανάγος Λουκάς - Παυλικάκης Γεώργιος - Σαββάκης Απόστολος
Σταυριανάκος Βασίλειος - Τσεφαλας Κωνσταντίνος - Φράγγος Δημήτρης -Ψαλλίδας Αργύρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: