Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΣΦΗΚΙΑΣ

Την περασμένη εβδομάδα οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας και των παραρτημάτων του Βέροιας και Αλεξάνδρειας, ξεναγηθήκαν στους χώρους του υδροηλεκτρικού εργοστασίου της ΔΕΗ στη Σφυκιά του Νομού Ημαθίας. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν τον αντίστοιχο τεχνητό υδροβιότοπο που έχει...δημιουργηθεί παρακείμενα του χώρου του εργοστασίου στο σημείο όπου υπάρχει το φράγμα. Η ξενάγηση άρχισε από τον κεντρικό χώρο διαχείρισης-ελέγχου παραγωγής ενέργειας και ακολούθως και στους υπόλοιπους χώρους της μονάδας και έγινε από τον υπεύθυνο της ΔΕΗ Κύριο Καραντουμάνη Τριαντάφυλλο. Παράλληλα δόθηκε στους μαθητές φύλλο εργασίας το οποίο είχαν την ευκαιρία να συμπληρώσουν κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θέτοντας οι ίδιοι τα ερωτήματα στο προσωπικό του εργοστασίου και τον υπεύθυνο ξενάγησης.
Σκοπός της δράσης ήταν να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές να αποσαφηνίσουν αρκετές από τι έννοιες που διδάχτηκαν στον Περιβαλλοντικό Γραμματισμό αλλά και να αποκτήσουν επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ήπιων μορφών ενέργειας. Στόχος ήταν επίσης η ενεργή συμμέτοχη των μαθητών στην αναζήτηση της γνώσης και βιωματική μάθηση θέτοντας οι ίδιοι ερωτήματα στους τεχνικούς της ΔΕΗ.
Την εκπαιδευτική επίσκεψη οργάνωσε ο Εκπαιδευτής του Περιβαλλοντικού Γραμματισμού στο τμήμα εκτός έδρας του ΣΔΕ Νάουσας Βέροιας ο κ. Δάμος Πέτρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: