Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ο ΚΥΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΟΥ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝ.ΚΛΩ ΚΑΙ ΟΙ "ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ" ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ


Πιο καθαρά δεν μπορούσε να το πει ο Θ. Σώκος, γενικός γραμματέας Μακεδονίας -Θράκης, στους εργαζόμενους της ΕΝ.ΚΛΩ. το πρωί της Κυριακής στη Νάουσα. Τους είπε ότι δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημά τους στην κατεύθυνση να λειτουργήσουν ξανά τα εργοστάσια και ότι πρέπει να περιοριστούν στα ...ελάχιστα!
Ποια είναι τα ελάχιστα; Μα, το χιλιάρικο που τους έταξε το υπουργείο εν όψει Πάσχα και ακόμα το περιμένουν.
Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης δε μπορούσε να μιλήσει πιο καθαρά. Με κυνικό τρόπο ανακοίνωσε χτες την απόφαση της Κυβέρνησης ότι...
δεν πρέπει οι εργαζόμενοι- όμηροι να ζητάνε μαξιμαλιστικούς στόχους, δηλαδή την επαναλειτουργία του ομίλου διότι δεν το επιτρέπει η οικονομική κατάσταση.
Αυτό επικαλέστηκε όταν ο συνδικαλιστής Πέογλου του είπε ότι υπάρχει δέσμευση του Πρωθυπουργού και νόμος του κράτους για την χρηματοδότηση του Ομίλου. Είπε: "όταν το είπε ο πρωθυπουργός δε γνώριζε την κατάσταση, τώρα είναι άλλα τα οικονομικά δεδομένα". Με κυνικό λοιπόν τρόπο ανακοίνωσε χτες στη Νάουσα αυτό που όλοι γνωρίζουν αλλά ουδείς κυβερνητικός παράγοντας τολμά να πει ευθέως.
Ο Όμιλος της ΕΝ.ΚΛΩ. οδεύει σε διάλυση και πετιέται στο καλάθι των αχρήστων ο νόμος του κράτους.
Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε στο σημείο αυτό τη στάση των συνδικαλιστών της ΕΝ.ΚΛΩ. Ο Γ. Πέογλου φτάνει στο σημείο να ευχαριστεί τον Σώκο που τον άκουσε αντί να του αρχίσει τα μπινελίκια για την κοροϊδία που υπόκειται αυτός και οι συνάδελφοί του εδώ και δυο χρόνια.
Φαίνεται ότι θέλουν ορισμένοι να τρώνε το παραμύθι της άγνοιας τάχα του Παπανδρέου της πραγματικής οικονομικής κατάστασης της χώρας όταν δεσμεύονταν να χρηματοδοτήσει τον Όμιλο της ΕΝ.ΚΛΩ. για να συνεχίσει τη λειτουργία του.
Φαίνεται ότι οι συνδικαλιστές της ΕΝ.ΚΛΩ. λεονταρίζουν στις συνεντεύξεις τους ενώ στην πράξη συμπεριφέρονται ως νομοταγείς Πασόκοι απέναντι στην εξουσία...

Το βίντεο από το ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εισαι γελασμενος Μοχλα ,αν νομιζεις πς η λυση ειναι, το χιλιαρικο της Πολιτειας .Βεβαια επιβεβαιωνεις για μια ακομη φορα το αδιεξοδο ου "αριστερισμου" σου.Η λητουργεια του ομιλου εκ των πραγματων ειναι αδυνατη χωρις επιδοτηση.
Αλλα δεν βαριεσε ας πουμε κατι κατι αντισυστημικο, ν α γινουμε αγαπητοι.Θα στο επαναλαβω ,δεν μπορει να μιλας εξ ονοματος της 'Δημοκρατικης Αριστερας',για κανα Τσιριζα η για καμια Ανταρσια να το δεχτω.