Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΩΝ- Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ "ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ"

Η άλλη πλευρά, η άλλη ματιά των κινητοποιήσεων στην Ισπανία από την "ορθόδοξη" κομμουνιστική ματιά του ΚΚΕ η οποία, ως συνήθως, απαξιώνει και καταγγέλει μια κινητοποίηση δεκάδεων χιλιάδων πολιτών που δεν ελέγχει.
Καταγγέλει το ΚΚΕ και το "αδελφό" κομμουνιστικό κόμμα της Ισπανίας γιατί συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις και το αποκαλεί οπορτουνιστικό!!
Δείτε την μίνι ανάλυση στον "Ριζοσπάστη"...Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, κυρίως από νέους, πραγματοποιούνται καθημερινά από την περασμένη Κυριακή σε διάφορες πόλεις της Ισπανίας ενάντια στη διαφθορά των πολιτικών, την οικονομική κρίση, την ανεργία - που ξεπερνά το 21,3% δηλαδή τα 5 εκατομμύρια ανθρώπους - ενόψει των δημοτικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. Εκτός από την Πουέρτα δελ Σολ στη Μαδρίτη, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν και σε προσαγωγές διαδηλωτών, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Βαρκελώνη, τη Βαλένθια, τη Σαραγόσα, το Μπιλμπάο, τη Σεβίλλη και τη Γρανάδα. Το λεγόμενο κίνημα «Πραγματική Δημοκρατία Τώρα», που συντονίζεται μέσω του Διαδικτύου και διοργανώνει τις συγκεντρώσεις, δηλώνει «ακομμάτιστο και πασιφιστικό», δεν έχει την παραμικρή ταξική ανάλυση και τάσσεται «ενάντια στο δικομματισμό, τους τραπεζίτες» και με γενικότητες «ενάντια στο σύστημα», χωρίς να θίγει στο ελάχιστο τα θεμέλια του καπιταλισμού, την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ. Ετσι, έχει περισσότερο χαρακτήρα εκτόνωσης, χωρίς ουσιαστική πολιτική διέξοδο.

Το ΚΚ Ισπανίας, με διαχειριστική γραμμή στα πλαίσια του οπορτουνιστικού μορφώματος του «Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς», δηλώνει ότι στηρίζει τις αυθόρμητες διαμαρτυρίες και καταδίκασε τη βίαιη καταστολή της κυβέρνησης ενάντια στους διαδηλωτές στη Μαδρίτη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τρία πουλάκια κάθονται , συντρόφιααα.
(εμ, με τέτοιες μαρξιστικές αναλύσεις του κ..ου , που αν ζούσε ο θείος Κάρολος θά είχε φρυάξει, πως να μήν κολλάει το ΚΚΕ στο 5% ;. Καί δόξα τον Θεό να λένε..)