Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΚΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΥ. Ο ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΑΠΛΟΣ ΘΕΑΤΗΣ!

Χωρίς να έχω καταλάβει ακόμα γιατί επανήλθε στο προσκήνιο πρώην δήμαρχος Βέροιας και έξω από το τοπικό πολιτικό σκηνικό ο Χρήστος Σκουμπόπουλος, άρχισε ένας "πόλεμος" ανακοινώσεων μεταξύ αυτού και της δημάρχου.
Η απάντηση της Χ. Ουσουλτζόγλου είναι:
«Παρασυρμένος από τον οίστρο της γνωστής και αναγνωρίσιμης πια συγγραφικής του «πένας», ο τ. Δήμαρχος Βέροιας κ. Χρήστος Σκουμπόπουλος βάζει την υπογραφή του σε ένα κείμενο με απρεπείς χαρακτηρισμούς το οποίο όχι μόνο δεν τιμά την προϋπηρεσία του ως Δημάρχου της πόλης αυτής αλλά και δυναμιτίζει αρνητικά, σε στιγμή αχρείαστη, το πνεύμα ομόνοιας και ομοψυχίας που -τουλάχιστον για τα μεγάλα θέματα της επιστολής του-, χαρακτηρίζει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέροιας.
Η Δημοτική Αρχή της πόλης στέκεται με υπευθυνότητα απέναντι σε κάθε κριτική, καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη, καθώς ανεξαρτήτως προαιρέσεως, όταν η κριτική δείχνει προβλήματα, τα προβλήματα πρέπει να συζητιούνται και αν γίνεται, να λύνονται. Η δημόσια κριτική (και λογοδοσία) είναι διαδικασία αμφίπλευρη και αποτελεί θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας.
Τα ζητήματα του Πανεπιστημίου, του Νοσοκομείου και των Σχολείων, αποτελούν ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Ένας τ. Δήμαρχος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν αποφασίζουν τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων για το αν θα μείνει ή θα φύγει μια πανεπιστημιακή σχολή, για το αν θα επεκταθεί ή θα «συμπιεστεί» η λειτουργία ενός Νοσοκομείου ή για το ποιες συνενώσεις θα γίνουν σε σχολικές μονάδες. Στεκόμαστε ομόφωνα αντίθετοι στις παραπάνω κεντρικές πολιτικές επιλογές, εφόσον υλοποιηθούν, στον όποιο βαθμό υλοποιηθούν και εξαντλούμε κάθε δυνατότητα που έχουμε ως Καλλικρατικός Δήμος προκειμένου με παρεμβάσεις μας να αλλάξουμε ή να βελτιώσουμε αυτές τις άδικες για τον τόπο μας αποφάσεις και σχεδιασμούς. Η Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και όχι η τεχνική της εκ του ασφαλούς ταχυδακτυλουργίας.
Εύλογα ωστόσο αναρωτιέται κανείς: όταν δεν πείσαμε ως αιρετοί, που είχαμε όλα τα μέσα, είναι να δυνατόν να πείσουμε αρθρογραφώντας ως «σκεπτόμενοι πολίτες», και μάλιστα λαϊκίζοντας;».

Και νέα ανταπάντηση ΣκουμπόπουλουΝέα παρέμβαση Σκουμπόπουλου, προκάλεσε η απάντηση της δημάρχου Βέροιας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου. Ο πρώην δήμαρχος αναφέρει τα εξής: «Η πρωτοφανής δραματική επιδείνωση των δημοτικών μας πραγμάτων, ήταν φυσικό να προκαλέσει την ανησυχία και τη διατύπωση της κριτικής ενός πρώην δημάρχου.
Η κυρία Ουσουλτζόγλου, εμφανώς ενοχλημένη η μάλλον εξοργισμένη, έσπευσε να απαντήσει αυθημερόν.
Μέσα στη δίνη των προβλημάτων, που ταλαιπωρούν τον Καλλικρατικό δήμο, μέσα στον καταιγισμό των χαστουκιών που δέχονται οι αδιέξοδες «εμπνεύσεις» της, βρήκε το χρόνο να εκτοξεύσει μειωτικούς χαρακτηρισμούς και να παραθέσει διαστρεβλωτικές «απορίες» και αποπροσανατολιστικές «ερωτήσεις».
Μακάρι να επιδείκνυε τον ίδιο ζήλο, την ίδια ταχύτητα και την ίδια μαχητικότητα και για τα δημοτικά ζητήματα. Μακάρι να επιδείκνυε το ίδιο ενδιαφέρον και για την ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής μας. Δυστυχώς τα μόνα που επιδεικνύει και περιφέρει εντός και εκτός Ελλάδας είναι η παροιμιώδης ανικανότητα, η υποκρισία και η αυθάδειά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: