Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΤΟΝ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας στην μάχη ενάντια στην εγκληματικότητα συνδέεται άμεσα με την ικανοποίηση βασικών αιτημάτων των αστυνομικών και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν...Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς συναντήθηκε την Παρασκευή με την ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και ταυτίστηκε με τα αιτήματά της, τονίζοντας ότι η αύξηση της αποτελεσματικότητας της ΕΛ.ΑΣ. συνδέεται με την επίλυση των προβλημάτων των αστυνομικών.

Η άμεση αντιμετώπιση των εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ. είναι απαραίτητη, σημείωσε ο Φώτης Κουβέλης, την ώρα που καταγράφεται σαφής έξαρση της εγκληματικότητας.

Η ΠΟΑΣΥ αναδεικνύει και αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας και ειδικότερα της Αστυνομίας, ανέφερε ο κ.Κουβέλης, προσθέτοντας ότι είναι απολύτως ορθό να προτάσσεται ο εκδημοκρατισμός της ΕΛ.ΑΣ. και η συνολική μεταρρύθμισή της.

Ο ευρύτερος δημόσιος τομέας πρέπει να εκσυγχρονιστεί, να αναδιαρθρωθεί και να γίνει αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού της δημόσιας διοίκησης, παραδέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, «αλλά αυτός ο εκσυγχρονισμός, αυτή η αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γεμίσει η Ελλάδα από ανέργους» είπε αναφερόμενος στα πρόσφατα δημοσιεύματα περί απολύσεων.


Η πλήρης δήλωση του Φ. Κουβέλη είναι: Για το θέμα της εγκληματικότητας:

Η διοίκηση της ΠΟΑΣΥ αναδεικνύει και αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στη λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας και ειδικότερα της αστυνομίας. Προτάσσουν με απόλυτη ορθότητα το ζήτημα του εκδημοκρατισμού της αστυνομίας, της αποτελεσματικότητας και της συνολικής μεταρρύθμισης. Η αστυνομία μπορεί αποφασιστικά να συμβάλει στην αντιμετώπιση όλων εκείνων των προβλημάτων που προσδιορίζουν τη σημερινή πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που έχει έντονη την παρουσία της εγκληματικής και παραβατικής πράξης. Μια πραγματικότητα που χρειάζεται τη λειτουργία και τη δράση της αστυνομίας στο πλαίσιο των κανόνων του συντάγματος και της νομιμότητας.

Πρέπει να αντιμετωπιστούν όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά προβλήματα των αστυνομικών. Η ελληνική αστυνομία πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον υπεύθυνο τρόπο που αντιστοιχεί στα σοβαρά προβλήματα της χώρας, με την αύξηση της εγκληματικότητας και τα φαινόμενα βία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά της".

Δεν υπάρχουν σχόλια: