Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ

Είχαμε γράψει στις 14 Μαρτίου ότι η οριστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων έχει ληφθεί και έχει οριστικοποιηθεί ο κατάλογος. Μάλιστα, δημοσιεύσαμε και το έγγραφο που είχε διοχετευθεί από το Υπουργείο προς τις Διευθύνσεις ανά τη χώρα για ενημέρωση.
Σήμερα βγήκε στη δημοσιότητα το ΦΕΚ με ημερομηνία 15 Μαρτίου 2011 που πλέον γίνεται νόμος του κράτους η απόφαση του Υπουργείου και πλέον είναι οριστικό με τη «βούλα» ότι στην Ημαθία θα υλοποιηθεί η απόφαση που είχε ληφθεί και δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα (δείτε τον κατάλογο εδώ).
Δηλαδή, το...Γυμνάσιο Τρικάλων καταργείται και συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Κορυφής. Το 1ο Γυμνάσιο Βέροιας υποδέχεται το 7ο Γυμνάσιο Βέροιας που καταργείται και της Επισκοπής Νάουσας που υποδέχεται το Γυμνάσιο Μαρίνας που καταργείται.
Επίσης, το Υπουργείο εμμένει στην απόφασή του να υποβιβάσει τα δημοτικά σχολεία Καβασίλων και Βρυσακίου- Καμποχωρίου από 6θέσια σε 5θέσια.
Επίσης, το 2θέσιο Δασκίου υποβιβάζεται σε 1θέσιο, το 6ο δημοτικό Νάουσας από 8θέσιο γίνεται 7θέσιο και το 10ο δημοτικό Νάουσας από 8θέσιο υποβιβάζεται σε 7θέσιο.
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙΤο υπουργείο προχώρησε και σε καταργήσεις δημοτικών σχολείων. Το Γιαννακοχώρι που είχε 2θέσιο δημοτικό καταργείται και συγχωνεύεται με το 6θέσιο της Μαρίνας. Το 1θέσιο της Σφηκιάς συγχωνεύεται με το 4θέσιο των Ριζωμάτων και το 6θέσιο 2ο δημοτικό Νάουσας συγχωνεύεται με το 7θέσιο 1ο της Νάουσας και μετατρέπεται σε 10θέσιο.
Συμπερασματικά, οι τεχνοκράτες του Υπουργείου Παιδείας αποφάσισαν ερήμην των τοπικών κοινωνιών, έκαναν προσχηματικό διάλογο και αποδείχτηκε ότι ο μοναδικός στόχος τους ήταν να πετύχουν μάζεμα των οικονομικών μεγεθών.
Αναμένουμε τις αντιδράσεις, τόσο σε πολιτικό όσο και άλλο επίπεδο, των φορέων της Ημαθίας, των αιρετών και των βουλευτών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα να δούμε τι τερτίπι θα σκαρφιστεί ο κ. Χατζηαθανασίου για να αποφύγει την παραίτηση που ο ίδιος κράδερνε στους Σφηκιώτες ως δείγμα συμπαράστασης (ένοχα καθυστερημένης)στον αγώνα τους να μην κλείσει το σχολείο τους.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ.
ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ.
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝΕ ΦΟΥΣΤΑΝΙΑ...

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ...