Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ Ο Π.Ι.Σ.

Σε ευρεία σύσκεψη με θέμα τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού...Συλλόγου ο Βεροιώτης γιατρός Τάσος Βασιάδης. Από την πλευρά του έγινε ειδική επισήμανση στο επισφαλές της σύνταξης του αναφερομένου υγειονομικού χάρτη της χώρας, που πραγματοποιήθηκε εντελώς πρόχειρα χωρίς τη συμμετοχή των Ιατρικών Συλλόγων και χωρίς να ληφθούν υπόψη καίρια δημογραφικά, επιδημιολογικά, γεωγραφικά και αναπτυξιακά δεδομένα...
Ο κ. Βασιάδης τόνισε ότι αυτή η προχειρότητα οδήγησε στην πρόταση κατάργησης ζωτικών τμημάτων όπως το Ορθοπεδικό και το Ουρολογικό στο Νοσοκομείο Βέροιας, παρά την αναγκαιότητα αναβάθμισής τους ως της πλησιέστερης Νοσοκομειακής Μονάδας στη διασταύρωση των δύο μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας (Εγνατία, ΠΑΘΕ), που το καθιστούν εν δυνάμει Τραυματιολογικό Κέντρο υποδοχής -σύμφωνα και με το παλαιότερο Σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς των δύο υπουργείων, διοικητές ασφαλιστικών οργανισμών και υπηρεσιακοί παράγοντες. Οι δύο Υπουργοί έκαναν μια γενικότερη αναφορά στον εν εξελίξει σχεδιασμό για την υλοποίηση του ΕΟΠΥΥ και τις νοσοκομειακές συνενώσεις, προαναγγέλοντας τη συνέχιση του διαλόγου σε επιμέρους συναντήσεις με τους φορείς που θα πραγματοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: