Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ; ΓΙΝΕΤΑΙ

Η συνήθης τακτική των βουλευτών να επικοινωνούν με επιστολές με τους κρατικούς φορείς για θέματα που απασχολούν τον τόπο τους συνεχίζεται. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας Θ. Γικόνογλου επισημαίνει στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ το πρόβλημα με τις ροδακινιές που δεν καρπόδεσαν και ζητά την ένταξη της παραγωγής σε καθεστώς αποζημίωσης. Το ερώτημα όμως είναι: Αν προβλέπεται από τον κανονισμό αυτή η δράση τότε προς τι η επιστολή. Ο βουλευτής γράφει τα εξής:«Ύστερα από πρόσφατη προσωπική μου επίσκεψη σε δενδροκαλλιέργειες του Νομού θα ήθελα δια της παρούσης να σας καταστήσω ενήμερο για το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε στη δενδροκομική παραγωγή του Νομού Ημαθίας.

Μετά από τις χαμηλές θερμοκρασίες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την περίοδο της ανθοφορίας των πρώιμων ποικιλιών ροδάκινων, δαμάσκηνων και κορόμηλων, δεν υπήρξε καρπόδεση των δέντρων αφού λόγω καιρικών συνθηκών δεν έγινε καν γονιμοποίηση.

Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει άμεσα ο ΕΛΓΑ να συμπεριλάβει και το Νομό Ημαθίας στις πληγείσες περιοχές από δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να προσδιορίσει χρονικό πλαίσιο κατά το οποίο οι αγρότες θα υποβάλλουν δηλώσεις ζημιάς σύμφωνα πάντα με το κανονισμό ασφάλισης του ΕΛΓΑ».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρακτικές του 1960, για το λόγο αυτό θα πρέπει όταν πάμε στην ριμάδα την κάλπη να προσέχουμε τι ψηφίζουμε, και ποιόν ψηφίζουμε. Πάντως πιστεύω πως η Ημαθία δεν θα ήταν φτωχότερη αν είχε δυο ΒΟΛΕΥΤΑΣ, ούτε αν έλειπαν από την Βουλή, ο Γκιόνογλου,η ο Φωτιάδης!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Τανάση.
Ξέρεις τι είναι καρπόδεση ε;
Μη μπουρδουκλωθείς λέω.
Πως λέμε κατάπλασμα με λιναρόσπορο;
Έ καμία σχέση.

Ανώνυμος είπε...

Το βλέμμα του αγαπητού Θανάση τα λέει όλα "ρε τι τραβάμε γι αυτήν την ρημάδα την έδρα.." . Άντε, καλά κρασιά και στην συγκομιδή να σε δούμε πάνω σε σκάλα να μαζεύεις ροδάκινα και άλλο τί..

Ανώνυμος είπε...

τανασηηη? τι κοιτας παιδι μου ? κανενα χοντρουτσικο ορτικι περασε?