Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

Ηθελημένα ή όχι η ελληνική Κυβέρνηση πέτυχε να έχει μαύρα μεσάνυχτα ο ελλνικός λαός σχετικά με τα όσα προγραμματίζουν για μας οι δανειστές μας, μέτρα καινούργια που θα υποχρεωθούμε να πάρουμε και μάλιστα λέγεται με επιμονή ότι θα καλυφθούν και νομικά ώστε να είναι σίγουροι ότι όλα όσα συμφωνήσει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα υλοποιηθούν.
Τα δημοσιεύματα είναι αλεπάλληλα και οι διαψεύσεις εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας πέφτουν βροχή. Ωστόσο, όλα συντείνουν ότι ετοιμάζεται νέο δάνειο για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας μας για το 2012 δεδομένου ότι δε μπορούμε να βγούμε στις αγορές και οι συνέπειες για το λαό και τη χώρα είναι ακόμα άγνωστες αν και όλοι γνωρίζουμε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν...
Σημερινό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dow Jones ανέφερε ότι τον επόμενο μήνα αναμένεται να «κλείσει» η συμφωνία για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους σχεδόν 60 δισ. ευρώ, επικαλούμενο δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Dow Jones, ο συγκεκριμένος αξιωματούχος ανέφερε ότι το νέο πακέτο θα καλύπτει τα επιπρόσθετα κεφάλαια ύψους 27 δισ. ευρώ και 32 δισ. ευρώ, που υπολογίζεται ότι χρειάζεται η χώρα το 2012 και το 2013, αντίστοιχα.

Και μάλιστα, όπως σημειώνει το πρακτορείο, η Ελλάδα πιθανόν να προσφέρει δημόσια περιουσία ως εγγυήσεις για τα δάνεια αυτά.

Στο μεταξύ, την ανάγκη χορήγησης νέας βοήθειας προς την Ελλάδα είχε υπογραμμίσει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά την έκτακτη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής στο Λουξεμβούργο, ενώ το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 16 Μαΐου.

Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγ. Μέρκελ θα κάνει δηλώσεις σήμερα για τη στάση που θα κρατήσει η χώρας της μιας και εμφανίστηκαν αρκετοί από το κόμμα της και την κυβέρνησή της που προωθούν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: