Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΚΚΕ,ΣΥΝ,ΔΗ.ΜΑΡ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Οι ανακοινώσεις των τριών κομμάτων ΚΚΕ,ΣΥΝ.ΔΗ.ΜΑΡ ενόψει των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για την συναίνεση έχουν ως εξής:

 ΚΚΕ: Σε συμπόρευση καλεί το λαό το ΚΚΕ, με στόχο να χαλάσει τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και άλλων που είναι «πρόθυμοι ή «κρυφοπρόθυμοι» για να προστατεύσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου»....
«Με όποιον τρόπο και αν καταλήξουν να ισχυροποιήσουν τη συναίνεσή τους ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. και οι άλλοι πρόθυμοι ή "κρυφοπρόθυμοι", ο λαός μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια, με την οργάνωση και τη συμπόρευσή του με το ΚΚΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχόλιό του.

ΣΥΝ: «Η συμπληρωματικότητα των θέσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., οι μίζες, η διαπλοκή και τα ρουσφέτια, που χαρακτήρισαν το δικομματικό πολιτικό σύστημα των τελευταίων δεκαετιών, αποτελούν τη βάση της μεταξύ τους συναίνεσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λαός δεν πρόκειται να χαρίσει μια τέτοιου είδους συναίνεση.

ΔΗΜ. ΑΡ.: «Οι επικείμενες συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς αποτελούν ευκαιρία και δυνατότητα για να στείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις ένα κοινό μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους», σχολίασε η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή τις συναντήσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με το ίδιο σχόλιο: «Οφείλουν όλοι να εκπέμψουν ένα ηχηρό μήνυμα, ότι η χώρα θα κάνει τα βήματά της, διασφαλίζοντας πρωταρχικά ένα δίχτυ προστασίας και στήριξης των κοινωνικών στρωμάτων που δοκιμάζονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: