Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΟΙ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΜΕ-ΟΤΕ

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προανήγγειλαν νέο συλλαλητήριο στις 4 Ιουνίου στην πλατεία Κλαυθμώνος (11 π.μ.) και πανελλαδική απεργία, πιθανότατα στις 21 Ιουνίου, με τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας να τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με μία νέα καταιγίδα αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, σε συνέχεια της αποτυχημένης συνταγής του μνημονίου, ...
που θα οδηγήσουν σε κοινωνική βαρβαρότητα και νέα αδιέξοδα.

«Μέτρα που δυστυχώς κινούνται στον ίδιο φαύλο κύκλο διεύρυνσης του χρέους και του ελλείμματος βυθίζοντας τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση» λέει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΕ, με την ΑΔΕΔΥ να συμπληρώνει ότι με αυτά τα μέτρα το βιοτικό επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων θα μειωθεί περαιτέρω κατά τουλάχιστον 20%. Τα συνδικάτα κατηγορούν κυβέρνηση και τρόικα ότι «εκποιούν τα πάντα υποθηκεύοντας κάθε παραγωγική προοπτική για την ανάπτυξη της χώρας» τη στιγμή που χρειάζονται «μέτρα αναδιανομής εισοδημάτων και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες».

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει για το Σάββατο, 28 Μαΐου, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Ομονοίας (11 π.μ.).

Με κήρυξη 48ωρης απεργίας και δυναμικές κινητοποιήσεις κάθε μορφής, απάντησε η ΟΜΕ-ΟΤΕ στα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στον ΟΤΕ. Παράλληλα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ κάλεσε τη ΓΣΕΕ να αναλάβει τον συντονισμό των κινητοποιήσεων στις ΔΕΚΟ.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: