Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ


Χτες στα Γιαννιτσά το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ διοργάνωσαν μια ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση στα Γιαννιτσά, στο πάρκο του Πολύκεντρου (πεζόδρομος) με θέμα: «η “χρυσοφόρα” διαχείριση των απορριμμάτων και οι αγώνες των πολιτών ενάντια στα βρώμικα συμφέροντα των εταιρειών. Αλληλεγγύη στους κατοίκους της Κερατέας. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας»
Μίλησαν οι: Στόμη Παγώνα (μέλος της Πρωτοβουλίας κατοίκων Λαυρεωτικής (Κερατέα), Αβραμίδης Λευτέρης (Πρόεδρος του...συλλόγου εργαζομένων Δήμου Γιαννιτσών) και Ουρσουζίδης Γεώργιος (Πολ. Μηχανικός-μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΜ).
Η πρώτη ομιλήτρια έκανε εκτενή αναφορά στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας μεταφέροντας μας το κλίμα που επικρατούσε τις μέρες του αγώνα. Η κ. Στόμη αναφέρθηκε και στην αντίστοιχη περίπτωση της Νάπολης στην Ιταλία όπου τα σκουπίδια αποτελούν ίσως την πλέον κερδοφόρα δραστηριότητα της μαφίας (Καμόρα), έκανε λόγο για τα μεγάλα συμφέροντα στη χώρα μας που προωθούν συγκεκριμένες λύσεις στη διαχείρισή τους.
Τέλος αναφέρθηκε στις προτάσεις που υπέβαλαν οι κάτοικοι και που συμπυκνώνονται «όχι στην καύση, όχι στην ταφή».
Ο πρόεδρος των υπαλλήλων εξέφρασε την αγωνία του να παραμείνει ο ΧΥΤΑ στον δήμο ισχυριζόμενος ότι σε ετήσια βάση θα κοστίσει μόλις 250 χιλιάδες ευρώ ενώ αν δοθεί σε ιδιώτη τότε το κόστος τετραπλασιάζεται!
Τέλος, ο Γ. Ουρσουζίδης αναφέρθηκε στο πρόβλημα της Ημαθίας με την ΜΕΑ-ΧΥΤΥ που επίσης έχει αναλάβει την κατασκευή της ο όμιλος Μπόμπολα και ανέδειξε τον λεόντειο χαρακτήρα της σύμβασης υπέρ του εργολάβου.
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο δήμαρχος Γιαννιτσών κ. Στάμκος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέλλας Ηλ. Θεοδωρίδης οι οποίοι, παραδόξως, έμειναν σιωπηλοί και αμέτοχοι. Επίσης μετείχαν στην εκδήλωση εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιαννιτσών, η δημοτική κίνηση Γιαννιτσών «Λαϊκή Συσπείρωση».
Την εκδήλωση παρακολούθησαν περί τους 150 πολίτες και μετείχαν οι Πρωτοβουλία πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Ν. Πέλλας, Πρωτοβουλία Γυναικών σε Δράση Έδεσσας, Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας, ΚΕΕΡΦΑ Ημαθίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: