Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ;

Ναι, ναι. Προσωπικά δεδομένα λοιπόν τα ονόματα αυτών των συνταξιούχων βουλευτών που διεκδικούν από 50 ως 250 χιλιάδες ευρώ αναδρομικά και με τόκους για τις υπηρεσίες τους ως βουλευτές. Υπηρεσίες που οδήγησαν τη χώρα μας στο σημερινό χάος.
Έτσι λέει το Ελεγκτικό Συνέδριο και αυτή την αιτιλογία επικαλείται και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης αλλά παράλληλα δηλώνει ότι θέλει διαφάνεια του δημόσιου βίου. Πως γίνεται αυτό θα σας γελάσω.
Πάντως, ορισμένα ονόματα γράφτηκαν στον τύπο και μπορούμε να κάνουμε αναφορά σ΄ αυτά. Στην Ημαθία έχουμε δυο γνωστά ονόματα, ένα από κάθε κόμμα.
Τον επί 27 χρόνια βουλευτή του...
ΠΑΣΟΚ Μόσχο Γικόνογλου που αν δικαιωθεί θα πάρει 250 χιλιάδες ευρώ ως έχων μεγάλη θητεία στο κοινοβούλιο και τον Ηλία Φωτιάδη της ΝΔ που θα εισπράξει γύρω στις 50 χιλιάδες ευρώ αν δικαιωθεί.
Το όνομα του πρώτου γράφτηκε στο ΒΗΜΑ εδώ και τρεις βδομάδες αλλά ουδεμία διάψευση έγινε.
Να σημειωθεί ότι ο γιος του Μόσχου Γικόνογλου είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία και ως σήμερα δεν έχει γνωστοποιήσει την προσωπική του θέση για το θέμα αυτό. Δεν είπε στους Ημαθιώτες που ψάχνουν δανεικά για να ζήσουν την άποψή του. Δεν πήρε θέση για το θέμα του πατέρα του όταν ολόκληροι Υπουργοί βγήκαν και το καταδίκασαν όπως και ο Πρόεδρος της Βουλής που άσκησε κριτική και είπε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην είσπραξη αυτών των αποζημιώσεων.
Ο Θανάσης Γικόνογλου προτίμησε να τηρήσει σιγή ιχθύος θεωρώντας ότι βολεύεται, ότι ο κόσμος θα ξεχάσει την ιστορία και δεν ασχοληθεί μ΄ αυτή.
Είναι προφανές ότι κάνει λάθος και ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να βγει δημόσια και να πάρει θέση: επικροτεί πολιτικά την ενέργεια του πατέρα του και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ επί 27 χρόνια να ζητά από το δημόσιο ταμείο αυτό το τεράστιο ποσό; Για ποιο λόγο, πραγματικό, το ζητάει αυτό το ποσό; Γιατί το δικαιώθηκαν και οι δικαστικοί;
Και τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Τους το χρωστάμε; Δεν πληρώνονταν ο βουλευτής Μ. Γικόνογλου όλα όσα του αναλογούσαν όλα αυτά τα χρόνια; Δεν έπαιρνε το μισθό του για να είναι βουλευτής; Δεν παίρνει τώρα τη σύνταξή του ως βουλευτής παράλληλα και ταυτόχρονα μ΄ αυτή του ασφαλιστικού του ταμείου, άσχετα αν δεν δούλεψε ποτέ αφού ήταν βουλευτής 30 χρόνια;
Θα μιλήσει ο βουλευτής Θανάσης Γικόνογλου για το θέμα ή όχι;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο φτωχότεροι θα ήμασταν στο Νομό Ημαθίας αν δεν είχαμε Βουλευτάς σαν τον Φωτιάδη και τον Γκιόνογλου??

Ανώνυμος είπε...

Πρόταση μου είναι να δικαιωθούν οι παλιοί βουλευτές.Η αποζημίωση όμως να δοθεί με ομόλογα 30τίας (άτοκα εννοείται) ενω ταυτόχρονα να υποχρεωθούν να πληρώσουν 40% εφάπαξ φόρο.Δλδ 250χιλ€ θέλει ο Γικόνογλου?Δώσε τώρα εφάπαξ 100χιλ€ φόρο και πάρε ομόλογα για 30χρόνια 250χιλ€.

Ανώνυμος είπε...

Για να μας ανεβάσεις την πίεση τα ανεβάζεις Χάρη; Δεν χορταίνουν με τίποτε. Τόσα χρόνια την βόλεψαν, μας έθαψαν , ζητάνε και τα ρέστα. Που βρίσκεται τώρ ο Μόσχος ξέρουμε; Να τον επικεφθούμε και να του τα πάμε εμείς. Καλά να πάθπουμεεεεεεε. Στα μούτρα μας όλα. Δικαιούνται λέει. Μόνο αυτοί δικαιούνται στον τόπο αυτό. Όλοι εμείς, σκατά. Ξεφτίλες.

Ανώνυμος είπε...

Εγκληματιες του λαου πολιτικοι.

Ανώνυμος είπε...

xari grapse kai pou asfalizei ta autokinita o dimos kai poso ...?

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΧΑΡΗ ?ΤΟ ΕΡΙΞΕΣ ΒΛΕΠΩ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΑΡΓΑΡΑ ?