Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΑΥΤΟΠΤΩΝ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΦΑΣΙΣΤΩΝ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Σήμερα τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας έγινε μια στυγερή δολοφονία ενός ανθρώπου με μαχαιριές, πιθανόν για μια κάμερα. Επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν το γεγονός του τραγικού αυτού θανάτου και να τον μετατρέψουν σε ρατσιστικό πογκρόμ, οργανωμένοι νεοναζί κάλεσαν το απόγευμα συγκέντρωση στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου. Ήταν περίπου 100 άτομα (ανάμεσα τους και κάτοικοι χωρίς...κατ' ανάγκη ρατσιστικά αισθήματα) και από την πρώτη στιγμή της συγκέντρωσης τους τα φασιστοειδή κυνηγούσαν οποιονδήποτε μετανάστη περνούσε από το σημείο. Δεδομένης της φασιστοσύναξης, από νωρίς το απόγευμα σύντροφοι και συντρόφισσες ήμασταν στο κτίριο με την πόρτα ανοιχτή για την ελεύθερη πρόσβαση στην κατάληψη και την αποτροπή ρατσιστικών επιθέσεων στο συγκεκριμένο ύψος της Πατησίων. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε στη συμβολή Πατησίων και Ηπείρου ένας αριθμός φασιοστοειδών να κυνηγά κάποιους μετανάστες. Ετοιμαστήκαμε να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη επίθεση με σημαίες, πέτρες και κράνη. Οι διμοιρίες που τους συνόδευαν, στη θέα μας γύρισαν προς την πλευρά μας και κινήθηκαν εναντίον μας με ρίψη δακρυγόνων. Οπισθοχωρήσαμε εντός του κτιρίου με τους μπάτσους να έρχονται έξω από την πόρτα και να ρίχνουν φισουνιές μέσα στο κτίριο, κατά των συντρόφων που ήταν πίσω από την πόρτα. Όπως γίνεται εμφανές και από το βίντεο παραπάνω δεν υπήρξε ακριβώς επίθεση των φασιστοειδών στην κατάληψη αλλά 2 διμοιριών με τα φασιστάκια από πίσω. Την ίδια στιγμή από τους πάνω ορόφους του κτιρίου άλλοι σύντροφοι "φιλοδώρησαν" τα φασιστοειδή με διάφορα αντικείμενα. Πάντα θρασύδειλοι και με τους ένστολους προστάτες τους στην μπροστινή γραμμή.

Στη Βικτώρια μαζεύτηκαν πριν λίγο οι γνωστοί παρακρατικοί (μιχαλολιάκοι και καρατζαφερικοί). Οι ελάχιστοι άνθρωποι που είχαν κατέβει να θρηνήσουν τον φίλο/συγγενή τους όχι μόνο δεν συμφωνούσαν με τους ρατσιστές αλλά τους κατηγόρησαν ευθέως για κομματική εκμετάλευση ενός τραγικού γεγονότος, μάλιστα τους είπαν κατάμουτρα "φασίστες" και λίγο έλειψε να τους χτυπήσουν θερμόαιμα φασιστοειδή. Μετά από αυτό φυσικά οι μη-φασίστες αποχώρησαν. Οι "ιδέα" τους ήταν να μπούν με πορεία στα Εξάρχεια αλλά το ξανασκέφτηκαν κι έκατσαν στα αυγά τους. Οι επιθέσεις στις καταλήψεις έγιναν από συγκεκριμένα άτομα, γνωστούς νταβατζήδες του κέντρου που τελευταία χαριεντίζονται με τους φασίστες. Στην αρχή είπαν ότι θα πάνε με πορεία στα σπίτια των δραστών που τους ξέρουν, μετά φάνηκε ότι δεν ξέρουν τίποτα κι άρχισαν να την πέφτουν σε περαστικούς και σε καταλήψεις. Μόλις εμφανίστηκαν οι καταληψίες τα φασιστοειδή πήραν δρόμο. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει με την εγκληματικότητα, πράγμα φυσικό. Δεν στρέφεται όμως στο ρατσισμό όπως θέλουν να το παρουσιάσουν. Οσοι δεν είναι φασίστες κατηγορούν το κράτος που έφτασε την κοινωνία σε τέτοιο σημείο εξαθλίωσης που δεν μπορείς πιά να κυκλοφορήσεις

ΙΝΤΙΜΙΝΤΙΑ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτοί δεν είναι αυτόπτες που αναφέρεις.Αναρχικοί είναι που γράφουν στο indymedia

Xronika είπε...

Οι οποίοι είναι αξιόπιστοι σε αντίθεση με τους φασίστες χρυσαυγίτες και τους ασφαλίτες που παραπληροφορούν συστηματικά.
Χ Μόχλας

Ανώνυμος είπε...

το ότι είναι αναξιόπιστοι οι φασίστες,δεν σημαίνει ότι είναι αξιόπιστοι οι αναρχικοί.
Όπως και να έχει έπρεπε να ξέρουμε ότι είναι αναρχικοί και όχι αυτόπτες μάρτυρες, όπως υπονοείται με τον τίτλο σας.

Xronika είπε...

1)Στο τέλος της ανάρτησης αναφέρεται η πηγή.
2)Το ότι μπορεί να γράφουν αναρχικοί(και όχι μόνο) στο indymedia αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι αυτόπτες μάρτυρες και μάλιστα περισσότερο ή λιγότερο αξιόπιστοι σε σχέση με οποιόνδήποτε άλλο αυτόπτη.