Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ: ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΓΚΕΤΟΠΟΙΟΥΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΦΘΗΝΑ

Αποκαλυπτική είναι η έκθεση της ΕΥΠ (που καταγράφει την κατάσταση με τη δική της οπιτική) που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδας «ΤΟ ΕΘΝΟΣ» σχετικά με την εκμετάλλευση που υφίστανται οι μετανάστες από κυκλώματα Ελλήνων και ξένων που πλουτίζουν συντηρώντας το υφιστάμενο καθεστώς.
Μεταξύ των άλλων αναφέρεται η συστηματική επιχείρηση που κάνει η...οργανωμένη μαφία που έχει στόχο την απαξίωση ολόκληρων περιοχών του κέντρου της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης (όπως είχαμε γράψει παλαιότερα) ώστε να αγοραστούν πολύ φθηνά και στη συνέχεια να αναπλαστούν και πουληθούν ακριβά αποκομίζοντας υπερβολικά κέρδη.
Ειδικότερα για το θέμα αυτό λέει η απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ: Σε ό,τι αφορά τη μαφία του real estate, Έλληνες και αλλοδαποί επιχειρηματίες, καθώς και μεσιτικές εταιρείες, διαβλέπουν στο κέντρο της Αθήνας μια επενδυτική προοπτική, εξετάζοντας την τωρινή κατάσταση με την υποβάθμιση συγκεκριμένων γεωγραφικών ζωνών, λόγω της συσσώρευσης μεγάλου αριθμού μεταναστών.
Προχωρούν, έτσι, στη λεγόμενη μεθοδευμένη απαξίωση με την γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών και την αυξημένη παραβατικότητα, που προκαλεί φόβο και οδηγεί τους ημεδαπούς κατοίκους στο να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.
Αποτέλεσμα είναι να πωλούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ή να ενοικιάζονται ως ξενώνες νεόφερτων αλλοδαπών, όπου διαμένουν υπό άθλιες υγειονομικές συνθήκες. Σε ομάδες 10-15 ατόμων έναντι ημερήσιου ποσού από 3 έως 10 ευρώ, δηλαδή με μηνιαίο ενοίκιο πολλαπλάσιο απ' ό,τι θα πλήρωνε μια μέση οικογένεια.
Η κερδοσκοπία αυτή είναι ανεξέλεγκτη στο κέντρο της Αθήνας, με θύματα τόσο αλλοδαπούς όσο και γηγενείς που εξαναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις περιοχές αυτές πουλώντας τις κατοικίες τους σε χαμηλές τιμές.
Αναφέρεται από διάφορες πηγές ότι οι περισσότερες τράπεζες έχουν αποκλείσει τη δανειοδότηση για αγορά κατοικίας στις περιοχές αυτές, με αποτέλεσμα η αγορά των κατοικιών αυτών να καθίσταται ανέφικτη από ημεδαπούς ή αλλοδαπούς με μόνιμα εισοδήματα, και οι μοναδικοί αγοραστές να είναι πλέον είτε μεσιτικές εταιρείες είτε μεγαλοεπιχειρηματίες που διαθέτουν μετρητά.
Ακόμα η έκθεση της ΕΥΠ αναφέρεται στο οργανωμένο κύκλωμα εκμετάλλευσης μεταναστών ώστε να δουλεύουν όλη μέρα για ένα ευρώ πουλώντας μικροπράγματα στα φανάρια φέρνοντας υπερκέρδη στους μαφιόζους.
Λέει η έκθεση χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα εκμεταλλεύονται την ανάγκη των μεταναστών προκειμένου να δημιουργήσουν "στρατιές" πάμφθηνου εργατικού δυναμικού και να επιτύχουν τους ευρύτερους δυνατούς σχεδιασμούς τους στις χώρες εγκατάστασης».
Το μεταναστευτικό είναι θέμα εδώ και καιρό και τα κόμματα αλλά και οι συλλογικότητες που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους μετανάστες βέβαια, έχουν κάνει προτάσεις που όμως για να εφαρμοστούν απαιτείται πολιτική βούληση και αντίστοιχο πολιτικό και ιδεολογικό υπόβαθρο. Και τέτοιες ιδιότητες δεν διαθέτει το πολιτικό προσωπικό που διοικεί τη χώρα μας γι αυτό έχουμε τις συνέπειες αυτές που βλέπουμε στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: