Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Διεθνή διάκριση απέσπασε η μικτή χορωδία «Αλεξανδρινές Φωνές» του δήμου Αλεξάνδρειας στo διεθνή διαγωνισμό «International Choir Festival Berlin 2011» (ICFB) που πραγματοποιήθηκε στο Kammermusiksaal της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, από την Τετάρτη 27 Απριλίου ως την...Κυριακή 1 Μαΐου, με συμμετοχή χορωδιών απ’ όλο τον κόσμο.
Η χορωδία του δήμου Αλεξάνδρειας διαγωνίστηκε στην κατηγορία φολκλόρ και παρουσίασε ένα δρώμενο, μια μουσική παράσταση, με θέμα τη ζωή ενός νεαρού ζευγαριού: Γνωριμία, γάμος, γέννηση παιδιού, ξενιτεμός του άνδρα για εργασία, επιστροφή και γλέντι για το γυρισμό, με διάφορα τραγούδια και με τη συμμετοχή πολλών ανθρώπων, σ’ ένα περιβάλλον ανοιξιάτικο γεμάτο ευθυμία και χαρά.
Τα έργα που ακούστηκαν από τις «Αλεξανδρινές Φωνές» ήταν Ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια σε εναρμονήσεις των Γ. Κωνσταντινίδη, Γ. Ιωαννίδη, Ε. Φλώρου, Α. Μπαλτά και Θ. Παπακωνσταντίνου, καθώς και τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Α. Χατζηχρήστου και Β. Τσιτσάνη σε χορωδιακές επεξεργασίες του Β. Τενίδη.
Η μικτή χορωδία του Δήμου Αλεξάνδρειας επάξια κέρδισε το βραβείο καλύτερης παρουσίασης (best presentation) και χειροκροτήθηκε όσο καμιά άλλη από τους θεατές της παράστασης. Στη βραδινή τελετή της βράβευσης ακούστηκαν από την Πρόεδρο της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής, κ. Edith Casteleyn, πολύ επαινετικά σχόλια για το επίπεδο της χορωδίας και την πολύ ωραία εμφάνισή της.
Ο δήμος Αλεξάνδρειας θεωρεί πολύ τιμητική τη διάκριση και εκφράζει θερμότατα συγχαρητήρια προς όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας, στα μέλη της χορωδίας που συμμετείχαν, στους χορωδούς και, ιδιαίτερα, στην εξαίρετη μαέστρο, την κ. Ελένη Θεοδωρίδου, στον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Γρηγόρη Σαββόπουλο που εμπνεύστηκε τη μουσική παράσταση που παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ και βοήθησε τα μέγιστα στην άψογη εκτέλεσή της, καθώς και στον εξαίρετο πιανίστα, τον κ. Κώστα Παντελίδη.
Οι «Αλεξανδρινές Φωνές» και με αυτή τη διεθνή διάκρισή τους συμβάλλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μας και τιμούν πραγματικά όχι μόνο το δήμο Αλεξάνδρειας αλλά και τη χώρα μας, που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, προβάλλεται διεθνώς.

16η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΤην Κυριακή 8 Μαΐου 2011, στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας η 16η Συνάντηση Χορωδιών, όπου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του Βερολίνου από τη μικτή χορωδία «Αλεξανδρινές Φωνές» του Δήμου Αλεξάνδρειας καθώς επίσης και το πρόγραμμα της νεανικής χορωδίας «Μελισσάνθη», της νεανικής–μικτής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης, της χορωδίας ενηλίκων Μελίκης και της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αιγές» Βεργίνας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: