Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΧΛΙΑΡΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Λεκτική είναι προς το παρών η αντίδραση του δήμου Βέροιας αναφορικά με το επικείμενο λουκέτο της Πανεπιστημιακής Σχολής και της μεταφοράς κλινικών από το Νοσοκομείο της πόλης προς άλλα νοσοκομεία.
Το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε στις αρχές της εβδομάδας παρουσία και των βουλευτών Σιδηρόπουλου και Γικόνογλου, εξέδωσε ψηφίσματα με τα οποία διαμαρτύρεται και δηλώνει ότι είναι αποφασισμένο να προβεί σε διαμαρτυρίες ως και το κλείσιμο του δήμου. Παρεμπιπτόντως, να πούμε ότι η Χριστοφιλλοπούλου έρχεται στην Ημαθία όπως και ο Τιμοσίδης και καλό θα είναι τόσο οι διοικούντες όσο και οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες να τους κάνουν θερμή υποδοχή μήπως και καταλάβουν τίποτα...
Το ψήφισμα του δήμου είναι:Καταδικάζει την αναιτιολόγητη πρόταση του κ. Λυκούργου Λιαρόπουλου που αφορά την αναδιάρθρωση της Νοσοκομειακής Περίθαλψης του Νοσοκομείου μας (μεταφορά κλινικών σε άλλα Νοσοκομεία).
Εξουσιοδοτεί τη Δήμαρχο Βέροιας και τους Βουλευτές του Νομού μας να επισκεφτούν το Υπουργείο Υγείας με στόχο να αποσυρθεί εγγράφως το αναφερόμενο πόρισμα Λιαρόπουλου σε ό,τι αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας.
Εάν δεν επιτευχθεί το προτεινόμενο εντός δέκα (10) ημερών, θα κλείσουν οι υπηρεσίες του Δημαρχείου στις 19 και 20 Μαϊου 2011 με παράλληλη συγκέντρωση των κατοίκων της πόλης για αντιταχθούμε στις μεθοδεύσεις του Υπουργείου.

Για το Πανεπιστημιακό Τμήμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας αφού έλαβε υπόψη:

Τηn επιχειρούμενη απομάκρυνση από την πόλη της Βέροιας του Τμήματος Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ότι ο Δήμος και οι πολίτες της Βέροιας με το υστέρημά τους συνέβαλαν στην ίδρυση του Τμήματος στη Βέροια με την παραχώρηση κατά πλήρη κυριότητα δημοτικής περιουσίας στο Α.Π.Θ για τη στέγαση της Σχολής και εξακολουθούν να συμβάλλουν καθημερινά στη λειτουργία της.
Την θέση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Βέροιας κατά της απομάκρυνσης της Σχολής από τη Βέροια.
Αποφάσισε τα εξής:

Καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να απαντήσει άμεσα εγγράφως επί του θέματος.

Δηλώνει ότι:

Ο Δήμος, οι φορείς και οι πολίτες της Βέροιας είναι κατηγορηματικά αντίθετοι με την επιχειρούμενη απομάκρυνση του Τμήματος Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την πόλη της Βέροιας.
Σε περίπτωση που επιχειρηθεί οποιαδήποτε ενέργεια για την απομάκρυνσή της, ο Δήμος Βέροιας θα κλείσει τις υπηρεσίες του, ενώ ανάλογα θα πράξουν και επιχειρήσεις της περιοχής, και θα δημοσιοποιήσει με κάθε πρόσφορο μέσο το ζήτημα αυτό που αφορά όχι μόνο τον Βεροιώτικο αλλά και όλο τον Ημαθιώτικο Λαό

Δεν υπάρχουν σχόλια: