Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΡΟΥΣ, ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ

«Το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο» λέει ένας στίχος πολύ γνωστός που είχε τραγουδηθεί στο τέλος του ΄80. Ταιριάζει γάντι με τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας κυρίως από ξένα μέσα ενημέρωσης αφού τα δικά μας εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία.
Αναφέρομαι στις έντονες και καθημερινές και πολύ πιεστικές πληροφορίες που γράφονται σε εφημερίδες και περιοδικά που θεωρούνται κατά τεκμήριο....
έγκυρα και εν πολλοίς διαμορφώνουν τόσο την Ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινή γνώμη όσο και τις περιβόητες ανώνυμες αγορές.
Τελευταίο «κρούσμα» και μάλιστα διπλό μέσα σε μια μέρα το δημοσίευμα του Spiegel που επιβεβαιώθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters είναι η μυστική σύσκεψη που γίνεται απόψε στο Λουξεμβούργο και έχει ως θέμα την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ και την υποτίμηση της δραχμής κατά 50% για να «γλυτώσουμε» το μισό μας χρέος.
Δεν περίμενα εγώ αλλά φαντάζομαι κι εσείς ότι οι δανειστές μας και οι επικυρίαρχοι της Ε.Ε θα ήταν γενναιόδωροι. Προφανώς θέλουν να απαλλαγούν από το βαρίδι που σέρνουν με τους καλύτερους γι αυτούς δυνατούς όρους. Θέλουν και θα το κάνουν με κάθε τρόπο, να περιφρουρήσουν τα συμφέροντά τους και δε διστάζουν να επιβάλλουν όρους που είναι επαχθείς για την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται μοιραία και άβουλη και το μόνο που κάνει είναι να εκτελεί τις εντολές. Πειθήνιο όργανο των επικυρίαρχων της Ένωσης, δεν έχει φωνή, σθένος, κουράγιο να διαπραγματευτεί. Πόσο μάλλον να «σηκώσει» ανάστημα απέναντι στους τοκογλύφους που έχουν εισπράξει τα δανεικά τους πέντε και δέκα φορές και ζητάνε κι άλλα.
Φτάσαμε στο σημείο να δρομολογούν εν αγνοία μας και εν απουσία μας την έξοδό μας από το ευρώ χωρίς εμείς να θέτουμε το πλαίσιο. Είμαστε απλοί παρατηρητές διότι το πολιτικό προσωπικό που διοικεί σήμερα έχει την ίδια πολιτική και οικονομική συγκρότηση και κουλτούρα με εκείνους και θεωρεί ότι υλοποιεί αναπόφευκτες πολιτικές και μάλιστα πασχίζει γι αυτό. Το αποτέλεσμα όμως είναι να χρεοκοπεί η χώρα τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε αξιοπρέπεια.
Γιατί, άλλο πράγμα είναι να φεύγεις εσύ από το ευρώ στη βάση μιας συγκροτημένης πολιτικής την οποία πιστεύεις και θεωρείς ότι θα σε βοηθήσει να ανακάμψεις τάχιστα (βλέπε Αργεντινή) κι άλλο να σε διώχνουν σα δαρμένο σκύλο οι επικυρίαρχοι.
Ζητούμενο λοιπόν για το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας είναι η περιφρούρηση της αξιοπρέπειας της χώρας μας εν πρώτοις. Για αλλαγή πολιτικής δε γεννάται θέμα διότι απλά δε μπορούν. Και από τα πράγματα την άλλη πολιτική που εξ αντικειμένου θα βαδίσουμε θα την υλοποιήσει η ίδια η κοινωνία που θα αναγκαστεί να συμμετάσχει στη σωτηρία της χώρας ενεργά. Συγκροτώντας νέα κόμματα, συλλογικότητες, φορείς αλλά και ενδεχομένως υπάρχοντα κόμματα που θα δουν την αλλαγή που επέρχεται ως τσουνάμι και θα φροντίσουν να αλλάξουν χαρακτήρα για να αναλάβουν τη διαχείριση της χώρας λίαν συντόμως...


Χ. Μόχλας
Αν. Μουσκεφτάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: