Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Πάνε τέσσερις μήνες τώρα, όπου ένα μικρό Γαλατικό χωριό αντιστέκεται με πάθος ενάντια στην PAX ROMANA της κυβέρνησης, των επιχειρηματιών, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Το όνομά του Κερατέα. Παρόλη την κρατική βία και τρομοκρατία, την συκοφάντηση και το θάψιμο του αγώνα των κατοίκων της, από τα ΜΜΕ, το μεγαλείο της αντίστασής τους μας έχει επηρεάσει..όλους. Δείχνει ότι αυτός ο αγώνας που ξεκίνησε ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους, εξελίχθηκε σε έναν αγώνα ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματιών και της εξουσίας και τώρα να είναι ένα μεγάλο αγκάθι στην πολιτική της υποταγής. Δείχνοντας έτσι το δρόμο της αντίστασης και της ανυπακοής σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Στα Γιαννιτσά, οι εργαζόμενοι του Δήμου Πέλλας εδώ και μήνες δίνουν τη δική τους μάχη για να διασφαλίσουν το Δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης του νέου ΧΥΤΑ. Κόντρα στον καιρό και στην αγαπημένη «ψευδολογία» της εξουσίας και των ΜΜΕ «περί ανικανότητας της δημόσιας διαχείρισης και αποθέωσης του ιδιωτικού κέρδους», με στοιχεία, επιχειρήματα και ανάληψη ευθύνης απέναντι στους πολίτες, αναδεικνύουν την οικολογική και οικονομική διάσταση του προβλήματος. Για μια διαχείριση απορριμμάτων φιλική στον άνθρωπο –την υγεία και το περιβάλλον- με δημόσια διαχείριση και έλεγχο, που θα έχει βάση της τη διαρκή ενημέρωση, την επαναχρησιμοποίηση, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση.
Όλα αυτά, σας καλούμε να τα συζητήσουμε σε μια ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση στα Γιαννιτσά, το Σάββατο 14 Μαϊου, ώρα 7:00 μ.μ., στο πάρκο του Πολύκεντρου (πεζόδρομος) με θέμα: «η “χρυσοφόρα” διαχείριση των απορριμμάτων και οι αγώνες των πολιτών ενάντια στα βρώμικα συμφέροντα των εταιρειών. Αλληλεγγύη στους κατοίκους της Κερατέας. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας»
και εισηγητές τους:
1.) Στόμη Παγώνα (μέλος της Πρωτοβουλίας κατοίκων Λαυρεωτικής (Κερατέα),
2.) 2) Αβραμίδη Λευτέρη (Πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων Δήμου Γιαννιτσών) και
3.) 3) Ουρσουζίδη Γεώργιο (Πολ. Μηχανικό-μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΜ).
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ: ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: