Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ 2011- 4 ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Στην ΑΣΟΕΕ στις 19, 20, 21 και 22 Μάη διοργανώνεται και φέτος το τετραήμερο συζητήσεων και εκδηλώσεων «Μαρξισμός 2011». Σήμερα και αύριο κορυφώνονται οι εργασίες του τετραημέρου...Κάτω από τον γενικό τίτλο «τέσσερις μέρες με επαναστατικές απαντήσεις στην κρίση του καπιταλισμού» το φετινό τετραήμερο θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις από την σκοπιά του Μαρξισμού σε μια ιστορική περίοδο που τα ζητήματα ανοίγουν με μεγαλύτερη ένταση: η γενικευμένη κρίση του καπιταλισμού, το χρέος και η αντίσταση στις επιθέσεις του μνημονίου στην Ελλάδα, οι αραβικές επαναστάσεις, η επέμβαση στην Λιβύη, ο πυρηνικός όλεθρος της αγοράς στην Ιαπωνία.

Θα περιλαμβάνει δεκάδες συζητήσεις και ακόμα περισσότερους ομιλητές. Οι συζητήσεις – πολλές από αυτές ενταγμένες σε κύκλους: «Μαρξισμός, θεωρία και πράξη», «Καπιταλισμός και κρίση», «Επαναστάτες και επαναστάσεις», «Η Αριστερά στην Ελλάδα», «Ιμπεριαλισμός και αντιμπεριαλισμός», «Καταπίεση και Απελευθέρωση») – δίνουν τη δυνατότητα για μια συζήτηση, πλούσια σε εύρος και σε βάθος.

Ανάμεσα στους διεθνείς ομιλητές ο Χοσάμ Αλ Χαμαλάουι, δημοσιογράφος σοσιαλιστής από την Αίγυπτο, ο Κίραν Αλλεν από το SWP, αδελφό κόμμα του ΣΕΚ στην Ιρλανδία, που συμμετείχε στις πρόσφατες εκλογές καταφέρνοντας να εκλέξει βουλευτές, ο Φρανσουά Κουστάλ, από το ΝPA στη Γαλλία. Επίσης, ο Φερνάντος Ρόζας από το BLOCO που θα μιλήσει για τις εξελίξεις που παίρνουν φωτιά στην Πορτογαλία, αλλά και ομιλητής από την αμερικάνικη Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών που οργάνωσε την κατάληψη στο Καπιτώλιο στο Ουινσκόνσιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: