Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΕΑ 10ΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Νέα δεκαήμερη απεργία ξεκινούν από την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια,ενώ το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε χθες παράνομη και καταχρηστική την απεργία στα ΕΛΠΕ.....
Ωστόσο, αργά την Πέμπτη το σωματείο των εργαζομένων ανακοίνωσε πως ξεκινά δεκαήμερη απεργία, υποστηρίζοντας ότι η νέα κινητοποίηση ουσιαστικά παρακάμπτει την απόφαση του δικαστηρίου.

«Πρόκειται για νέα απεργία», δήλωσε στο Reuters ο Νίκος Ορφανός, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων. «Τα διυλιστήρια θα αρχίσουν να κλείνουν σταδιακά από τις 07.00 το πρωί», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της εταιρείας χαρακτήρισε παράνομη και τη νέα κινητοποίηση. «Οι ενδεχόμενες κινητοποιήσεις της Παρασκευής είναι καθ' όλα παράνομες», είπε στο Reuters ο Ευάγγελος Στράνης. «Η εταιρεία θα λάβει κάθε νόμιμο μέτρο για να προστατεύσει τα συμφέροντά της.»

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ βρίσκονται εδώ και μήνες σε άκαρπες διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση για την υπογραφή των νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Το σωματείο διεκδικεί αυξήσεις στα επίπεδα του πληθωρισμού της ευρωζώνης. Η διοίκηση δέχεται να συζητήσει το αίτημα υπό την προϋπόθεση ότι μέρος του μισθού θα συνδεθεί με την παραγωγικότητα και ότι το ωράριο εργασίας θα επεκταθεί στις 40 ώρες εβδομαδιαίως.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: