Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

φωτ. αρχείου
Το μεσημέρι της Δευτέρας στη 1 και το βράδυ της Τρίτης, στις 7, συνεδριάζουν η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλεξάνδρειας και το νέο νομικό πρόσωπο του δήμου που αναλαμβάνει υπό την εποπτεία του τους Παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ κλπ, αντίστοιχα. Οι συνεδριάσεις θα γίνουν στο δημαρχείο και η σχετική αναλυτική ανακοίνωση που εκδόθηκε έχει ως εξής:
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 2 Μαΐου

Tην Δευτέρα 2 Μαΐου και ώρα 13.00 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξάνδρειας, με τα παρακάτω θέματα:
1. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου για υπόθεση της Δημοτικής Ενότητας Μελίκης του Δήμου Αλεξάνδρειας.
2. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου για υπόθεση της Δημοτικής Ενότητας Μελίκης του Δήμου Αλεξάνδρειας.
3. Έγκριση ή μη κατάρτισης των όρων του πρόχειρου διαγωνισμού του έργου «Κατασκευή περίφραξης χώρου στάθμευσης νεκροταφείων Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας», με αριθμό μελέτης 10/2011.
4. Έγκριση έκδοσης Ενταλμάτων Προπληρωμής για την αντιμετώπιση δαπανών.
5. Λήψη απόφασης για την απ’ ευθείας ανάθεση εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίου στον οικισμό Καψόχωρας», προϋπολογισμού 10.000,00 ευρώ, με αριθμό μελέτης 284/2010.
6. Oρισμός πληρεξούσιου δικηγόρου για υπόθεση της Δημοτικής Ενότητας Πλατέος του Δήμου Αλεξάνδρειας.
7. Ορισμός ορκωτού ελεγκτή-λογιστή και αναπληρωτή αυτού για τον έλεγχο της απογραφής έναρξης του Δήμου Αλεξάνδρειας.
8. Καταχώρηση της απογραφής έναρξης στο βιβλίο απογραφών και ισολογισμών του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Πρώτη συνεδρίαση του νεοσύστατου «Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας», την Τρίτη 3 Μαΐου

Την Τρίτη 3 Μαΐου και ώρα 19.00 συνεδριάζει, για πρώτη φορά, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας το διοικητικό συμβούλιο του νεοσύστατου «Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας». Κύριο θέμα συζήτησης η ψήφιση του προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων του νομικού προσώπου για το οικονομικό έτος 2011, ενώ θα προηγηθεί η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου σε σώμα και ενημέρωση των μελών από τον πρόεδρο για τον προγραμματισμό των πρώτων ενεργειών.
Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας συστήθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας στα τέλη Φεβρουαρίου 2011. Στο νέο νομικό πρόσωπο συγχωνεύθηκαν όλοι οι παιδικοί/βρεφικοί σταθμοί και τα Κ.Α.Π.Η. του διευρυμένου δήμου.
Τη διοίκηση του νομικού προσώπου ασκεί 13μελές διοικητικό συμβούλιο, με πρόεδρο τον Κοριτίδη Ζαχαρία-Γεώργιο, αντιπρόεδρο τον Κιοσέογλου Ιερεμία και μέλη τους Στεργιόπουλο Γρηγόριο, Βουλγαροπούλου Μαρία, Αλευρά Χρήστο, Πασιντέλη Ιωάννη, Πουταχίδου-Κεφαλά Θεοδώρα, Βασιλειάδου Σουσάνα, Τσιρίδου Ασπασία, Ζεϊμπέκη Ιωάννη, Ακριβόπουλο Κωνσταντίνο, Αναστασιάδη Σπύρο και έναν εκπρόσωπο των εργαζομένων.
Στις 19 Απριλίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η συστατική πράξη του νομικού προσώπου, στους σκοπούς του οποίου περιλαμβάνονται:
• Η λειτουργία Παιδικών, Βρεφονηπιακών και Βρεφικών Σταθμών για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης, φροντίδας, ημερήσιας διατροφής, διαπαιδαγώγησης και ψυχαγωγίας βρεφών και νηπίων εργαζόμενων γονέων.
• Η λειτουργία Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ).
• Η δημιουργία και λειτουργία Μονάδας Κοινωνικής Μέριμνας, Δημοτικού Ιατρείου, Κέντρου Πρόληψης από εξαρτησιογόνες ουσίες και προγράμματος υποστήριξης των νέων που έχουν παραβατική συμπεριφορά.
• Η εφαρμογή προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και η πληροφόρηση των δημοτών για θέματα δημόσιας υγείας.
• Η υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
• Ο σχεδιασμός και εφαρμογή προγραμμάτων ή συμμετοχή σε προγράμματα και δράσεις για την ένταξη αθίγγανων, παλιννοστούντων ομογενών, μεταναστών και προσφύγων στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της τοπικής κοινωνίας.
• Η προώθηση και ανάπτυξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
• Η μέριμνα για τη στήριξη αστέγων και οικονομικά αδύνατων δημοτών, με την παροχή χρηματικών βοηθημάτων, ειδών διαβίωσης και περίθαλψης σε κατοίκους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, και
• Η υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων πράξεων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: