Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ Η "ΘΥΣΙΑ" ΤΟΥ ΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ

Παίρνει σάρκα και οστά το σχέδιο σωτηρίας του ΠΑΣΟΚ που εκπόνησαν τα ηγετικά του κλιμάκια έχοντας αποφασίσει να "θυσιάσουν" το ιστορικό στέλεχος και παρ΄ ολίγον αρχηγό και πρωθυπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.
Η πρόταση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ έγινε δεκτή με πλειοψηφία 226 ψήφων για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας. Την πρόταση καταψήφισαν 9 βουλευτές, ενώ 9 δήλωσαν «παρών». Βρέθηκε επίσης ένα λευκό ψηφοδέλτιο και πέντε άκυρα. Ψήφισαν συνολικά 250 βουλευτές...
Ο πρώην υπουργός στην ομιλία του στη Βουλή αναφέρθηκε σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο, στο οποίο ωστόσο δεν υπάρχει θέμα συμμετοχής του. «Δεν κρύφτηκα και κανένας άλλος δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί πίσω από εμένα», είπε.
Σημείωσε ότι όλες οι αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα περνούν από τα προβλεπόμενα από το νόμο θεσμικά όργανα και καταλήγουν στο ΚΥΣΕΑ, το οποίο και παίρνει την τελική απόφαση.

Υποστήριξε ότι πίσω από την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση βρίσκονται οικονομικοί και πολιτικοί κύκλοι και συμφέροντα στο χώρο των αμυντικών εξοπλισμών. Επανέλαβε τη θέση ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ "οδηγήθηκε από κάποιους" σε μία πολιτικά, ηθικά και νομικά απαράδεκτη ενέργεια, με σκοπό να στηθεί ένα "Κολοσσαίο" για "την εξόντωση κάποιων και τη διάσωση άλλων "και την απόκρυψη της αλήθειας.

"Όσοι νόμιζαν ότι θα κατασκευάσουν 'βολικό ένοχο' έκαναν λάθος", είπε.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι δεν πρόκειται να κάνει αποκαλύψεις και να "κάψει κόσμο", όπως φημολογείται, γιατί "απλούστατα" δεν έχει να κάνει.

Ορμώμενος από το γεγονός ότι η πρόταση της συμπολίτευσης για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής περιορίζεται μόνο στην περίοδο που ο ίδιος ήταν υπουργός, δήλωσε ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχουν τη βούληση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. "Αλήθεια με άτοκες δόσεις δεν υπάρχει", είπε.

Υπερασπίστηκε την απόφαση για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων, λέγοντας ότι υπηρέτησε την εθνική στρατηγική για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τη διάσωση των ελληνικών ναυπηγείων και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στο αξιόμαχο των υποβρυχίων διερωτήθηκε "αν ήταν άχρηστα γιατί τα υλοποίησαν όλες οι επόμενες κυβερνήσεις;"

Προανήγγειλε την κατάθεση και νέας αγωγής εις βάρος του γερμανικού περιοδικού Spiegel, για όσα έχει γράψει για την υπόθεση, την ερχόμενη εβδομάδα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

moxla 8a mas peis ti 8eleis telika? na paei kapoios fylakh apo aytoys poy ta fagane h oxi? pes mas ti 8eleis giati mas exeis mperdepsei. alla san aristeros eisai panta sthn arnish den ksereis ti 8eleis. an den ginotan h prokatartik;h epitroph 8a eleges pane na to sygkalipsoyn to skandalo. tora poy egine les oti 8ysiazoyn ton akh gia na so8oyn. hmarton pleon. ftanei se bare8hkame.