Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΩΔΙΑ Ή ΟΤΑΝ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Είναι γνωστό ότι ο κανονισμός λειτουργίας ενός δημοτικού συμβουλίου είναι στεγνός και δε δίνει πολλά περιθώρια στους συμβούλους να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, τον δυναμισμό τους, τη φαντασία τους, το όραμά τους. Περιορίζονται σε κινήσεις εντυπωσιασμού της κακιάς ώρας με τσιρίδες και ερωτήσεις "παγίδες" γιατί θέλουν να κάνουν τους έξυπνους, σε παρατηρήσεις επί της διαδικασίας, σε υποβολή ερωτήσεων ήσσονος σημασίας και θεοποιούν την περιπτωσιολογία.
Θα περίμενε κανείς από τους 33 δημοτικούς..συμβούλους του δήμου Αλεξάνδρειας να δράσουν πρωτοβουλιακά. Να αναδείξουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το αύριο της περιοχής αυτής που όμως έχει ανάγκη από προτάσεις που μπορούν να γίνουν βασιζόμενες σε ένα ευρύτερο σχέδιο.
Τι εννοώ. Για παράδειγμα, αυτό το διάστημα «τρέχει» μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Γεωργίας που αφορά στα προϊόντα της κάθε περιοχής με τον κωδικό «το καλάθι της Περιφέρειας». Μάλιστα, έγινε και σχετική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρόντος του υπουργού Σκανδαλίδη όπου παρουσιάστηκε το κεντρικό σχέδιο και το οποίο περιλαμβάνει τους βασικούς άξονες της πολιτικής αυτής και κλήθηκαν όλοι όσοι νοιάζονται να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους και τις ανάλογες πρωτοβουλίες τους.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Ο Δήμος Αλεξάνδρειας δε θα έπρεπε να εκδηλώσει τον προβληματισμό του για το θέμα αυτό; Τον αγγίζει η ιστορία αυτή; Πως φαίνεται ότι ετοιμάζεται αφού ουδεμία νύξη έχει γίνει από κανέναν από τους 33 συμβούλους σχετικά;
Θα περίμενα από την αντιπολίτευση να θέσει το θέμα μιας και δεν έχει κανένα σοβαρό έργο να κάνει μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Θα περίμενα να είναι κατ΄ αρχήν ενήμερη για το γεγονός και να το θέσει εν είδη προβληματισμού και υποβολής ερώτησης στη διοίκηση αν προτίθεται να ετοιμάσει κάτι, αν διοργανώσει κάποια ειδική συνεδρίαση με φορείς που εμπλέκονται στην αγροτική οικονομία και επιχειρηματικότητα.
Ο Μπ. Γκιόνογλου προτίμησε να κάνει ερωτήσεις που αμφιβάλω αν τον συγκινούν αλλά έπρεπε να τις κάνει διότι έτσι προφανώς του είπαν αυτοί που τον συμβουλεύουν και τον οδηγούν από τη μια γκάφα στην άλλη. Ρώτησε ο τέως δήμαρχος για το πότε θα αρχίσουν να πληρώνονται οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων!! Είναι δυνατόν να ασχολείσαι με τέτοια θέματα όντας επικεφαλής της αντιπολίτευσης που στο κάτω κάτω δεν αφορούν κανέναν; Είναι προφανές ότι το ερώτημα αυτό εμπίπτει στη λαϊκιστική τακτική που θέλουν να εγκαθιδρύσουν ορισμένοι στην παράταξή του και η αντιπολίτευση από σοβαρή δουλειά γίνεται παρωδία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο μπαμπίκος μήπως να σκεφτεί να ασχόλη8ει με το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού οσάν και ενεργειακός επιθεωρητής πλέον.Πότε πρόλαβε έκανε σεμινάρια πότε πήρε και την άδεια ένας Θεός ξέρει.Μπράβο του πάντως εκέι που έιναι δραστήριος είναι αλλόυ...δεν.