Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ- ΠΕΛΛΑ- ΠΙΕΡΙΑ

Διαβάζω τις μέρες αυτές ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει να παραχωρήσει τα 29 από τα 40 περιφερειακά αεροδρόμια σε ιδιώτες ώστε να φύγει από το δημόσιο ταμείο το κόστος λειτουργίας και παράλληλα να βάλει στο ταμείο της ζεστό χρήμα.
Σκέφτεται να συστήσει, στα πλαίσια των ΣΔΙΤ, μικτές εταιρίες που την πλειοψηφία θα έχει το δημόσιο αλλά τη διοίκηση οι ιδιώτες. Το νέο μοντέλο είναι προφανές ότι πρέπει να αξιοποιηθεί και στην περίπτωση του Εμπορευματικού Σταθμού Παλαιοχωρίου (Αλεξάνδρειας) αν θέλουμε να δούμε επιτέλους το θέμα αυτό να μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης...
Ως πρόταση λοιπόν θεωρώ ότι πρέπει τα τρία Επιμελητήρια (Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας), οι ΟΤΑ των αυτών των τριών νομών με τη συμμετοχή της Περιφέρειας και όσους φορείς ενδιαφέρονται να συστήσουν ένα μικτό σχήμα και από κοινού να διεκδικήσουν τον Εμπορευματικό Σταθμό που σήμερα βρίσκεται σε εμβρυακή κατάσταση.
Τα συμφέροντα των τριών νομών κατά κύριο λόγο θα εξυπηρετήσει η ίδρυση του Εμπορευματικού Σταθμού Παλαιοχωρίου και οι φορείς τους πρέπει να πάρουν την πρωτοβουλία "εκμεταλλευόμενοι" το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα φτιάξει η Κυβέρνηση.
Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για τις τοπικές κοινωνίες να δράσουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

mipos tha enoxloun meta kai ta megalutera aeroporika mesa ton kurio Resinioti...?? Prepei na ton rotisoume prin ginei kati tetoio sti poli mas ...