Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΕΙΧΑΝ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΠΑΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ -ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ

Με επιτυχία στέφθηκε η μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων, οι οποίοι εμπλέκονταν μεταξύ άλλων και σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης συνέλαβαν..9 άτομα, εκ των οποίων και ο εγκέφαλος της επιχείρησης, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος άλλων 13 ατόμων, τα οποία αναζητούνται.

Τα 22 συνολικά άτομα, ηλικίας από 21 ως 31 ετών, κατηγορούνται για τοκογλυφία και εκβίαση, για παράνομη οπλοκατοχή, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η εγκληματική οργάνωση πουλούσε «προστασία» σε 20 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και 4 καταστήματα στην Αθήνα και τα «έσοδα» που προέκυπταν τα «επένδυε», δανείζοντας τα με τοκογλυφικούς όρους και απαιτώντας στη συνεχεία με τη χρήση βίας την πληρωμή των παράνομων τόκων. Μόνο για το 2009 ο τοκογλυφικός τους δανεισμός ξεπέρασε τα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ είχε δανείσει 514.000 ευρώ σε ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία με αντάλλαγμα την εκχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων!

Τα παράνομα έσοδα που προέκυπταν τα «νομιμοποιούσαν» μέσω της αγοράς πανάκριβων αυτοκινήτων και ακινήτων. Μάλιστα, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 πολυτελή οχήματα αξίας 1 εκατ. ευρώ, 6 σπίτια μεγάλης αξίας , ένα σκάφος 1.εκατ ευρώ και διάφορα κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης αξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: