Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΛΟΙΑ

Προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων αναμένεται να υπάρχουν το τριήμερο της Πρωτομαγιάς λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία των σιδηροδρομικών....
Ακυρώνονται πλήθος δρομολογίων των τρένων του ΟΣΕ και του Προαστιακού, το τριήμερο από 30 Απριλίου έως και 2 Μαΐου. Ο λόγος, η 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, συμμετέχοντας στην απεργία της ΓΣΕΕ για την εργατική Πρωτομαγιά.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, μία μέρα πριν την απεργία, ακυρώνονται 20 δρομολόγια σε όλο το δίκτυο του Οργανισμού, ενώ την Κυριακή, 1η Μαΐου, δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο των τρένων, του Προαστιακού, αλλά και των λεωφορείων μεταξύ Κιάτου - Πάτρας - Κιάτου και Αθήνας - Πάτρας - Αθήνας.

Την ίδια ημέρα, το μετρό θα τερματίζει στο σταθμό της Πλακεντίας, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο ανήκει στον ΟΣΕ.

Τέλος, την επομένη της απεργίας, αναστέλλεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 611 στη διαδρομή Δίκαια - Αλεξανδρούπολη.

Προβλήματα στις μετακινήσεις αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι θελήσουν να ταξιδέψουν με τα πλοία την Πρωτομαγιά. Αιτία η 24ωρη απεργία των ναυτεργατών, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Πιο συγκεκριμένα, οι διοικήσεις των Πανελλήνιων Ενώσεων Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", Πληρωμάτων ρυμουλκών-ναυαγοσωστικών και Συνταξιούχων ΝΑΤ, θα συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, από τις δώδεκα τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εκεί αφού δυσκολίες θα παρουσιαστούν και στα κρουαζιερόπλοια από την 24ωρη απεργία των πληρωμάτων των ρυμουλκών ναυαγοσωστικών, από τις έξι το πρωί της Πρωτομαγιάς μέχρι τις έξι το πρωί της Δευτέρας.

Τα ναυτεργατικά σωματεία διεκδικούν:

- κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας που ειδικά στη ναυτιλία προωθεί τη "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία.

- Συλλογικές συμβάσεις εργασίας καθώς και κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους ναυτεργάτες.

Τέλος τονίζουν σε όλους τους τόνους πως δεν θα δεχθούν τον άμεσο διωγμό περισσότερων από 4.500 ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα κυρίως των γενικών υπηρεσιών καθώς και εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας σε τρίτες χώρες και διεθνή συνεκμετάλλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: