Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ Ή ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ?

Τα «παραληρήματα» του Θ. Πάγκαλου, αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ούτε σε τυχαίο χρόνο γίνονται, ούτε τυχαίο περιεχόμενο έχουν. Ούτε είναι τυχαία, επίσης, η κάλυψη που του παρέχει ο Γ. Παπανδρέου.
Προφανώς και δεν πρόκειται....
για ένα γραφικό πολιτικό με εμμονές απέναντι σε ένα συγκεκριμένο κόμμα και πολιτικό χώρο. Ο Θ. Πάγκαλος, τελεί σε «διατεταγμένη υπηρεσία», στα πλαίσια του συνολικού κυβερνητικού σχεδιασμού για την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών με το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος για την ίδια. Εξάλλου, η καλύτερη άμυνα, ανέκαθεν ήταν η επίθεση.


Η διαρκής στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ως «υπεύθυνου» και «υποκινητή» των συνεχόμενων κρουσμάτων αποδοκιμασίας κυβερνητικών στελεχών αλλά και άλλων μορφών αντίδρασης από οργισμένους πολίτες μάλλον πρόκειται για μια γκεμπελικής έμπνευσης μεθόδευση, συνειδητής διαστρέβλωσης της αλήθειας, έτσι ώστε μέσα από την καθημερινή λασπολογία και τις ύβρεις (λέγε, λέγε στο τέλος κάτι θα μείνει) να στιγματιστεί ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος.


Μια στοχοποίηση η οποία εντείνεται και αυξάνεται όσο αυξάνεται ο φόβος και η ανησυχία της κυβέρνησης απέναντι στις ογκούμενες λαϊκές εκδηλώσεις οργής.


Σε μια περίοδο ισοπέδωσης και εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας, όπου τα συντηρητικά αντανακλαστικά οξύνονται παράλληλα με το φόβο και την ανασφάλεια για το μέλλον, αλλά και που πρέπει να κατασταλεί κάθε μορφής αντίδραση στις εφαρμοζόμενες πολιτικές, κάποιος «πρέπει» να αναδειχθεί ως «επικίνδυνος» για τη διασάλευση της τάξης και της κανονικότητας.


Στοχοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά, για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τις πραγματικές αιτίες και τους πραγματικούς υπεύθυνους για την οικονομική και κοινωνικής εξαθλίωση των πολιτών.


Παράλληλα, όμως, στόχος είναι η συλλογική ενοχοποίηση της Αριστεράς, ως πολιτικού χώρου που έρχεται σε αντίθεση με το κυρίαρχο σύστημα. Πρακτική η οποία θυμίζει, επίσης, την όχι και τόσο μακρινή ιστορική περίοδο κατάλυσης της δημοκρατίας στη χώρα μας. Ετοιμάζεται έτσι το έδαφος για τις νέες, συναινετικές στο σύστημα, συμμαχίες οι οποίες επιδιώκουν να οδηγήσουν στο περιθώριο την Αριστερά.


Η Αριστερά, όμως, γνωρίζει καλά αυτού του είδους τις επιθέσεις. Ήταν και είναι αντίθετη σε κάθε μορφή τραμπουκισμού και υβριστών. Και σε αυτούς που επιτέθηκαν στον κ. Πάγκαλο αλλά και στον ίδιο τον Θ. Πάγκαλο, ο οποίος σε διατεταγμένη υπηρεσία επιτίθεται στην Αριστερά.

iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: